woensdag 18 juni 2014

Houvast

Jenne heeft zijn tweede controle gehad en het zag er goed uit!
Door het snelle herval de eerste keer, zullen we nu nog wel een hele tijd om de zes of acht weken moeten blijven komen. Hoewel dat steeds heel spannend en stresserend is, is het toch ook wel geruststellend. Als er zich iets verdachts of onrustwekkends voordoet, weten we dat de volgende controle niet ver weg is en dat als er iets is, het niet de tijd zal hebben om te blijven doorgroeien.

Het is een opluchting als er een controle goed loopt en de stress van dat moment neemt daardoor een groot stuk af. Maar we weten nog steeds niet waardoor 'de slechte cellen' zo snel en talrijk terugkwamen. Daardoor blijft het voor ons een beetje afwachten en denk je toch nog vaak aan hoe het verder moet als de volgende controle niet goed is.
We zoeken bij zo'n gesprek met de oncoloog naar een houvast, iets waar we ons op kunnen richten. Een moment waarvan we zullen weten, vanaf dan hoeven we niet meer voorzichtig te zijn, vanaf dan zit hij 'safe'. Helaas willen en kunnen ze ons dat niet geven. Dus kunnen we alleen maar blij zijn voor deze controle en gaan we braaf binnen zes weken terug naar de volgende.

2 opmerkingen:

 1. Blij dat het er goed uit ziet.
  Nu kunnen jullie volop gaan plannen naar zijn verjaardag en zijn andere verrassing die gaat komen. Laat die stress maar vallen en de fantasie de vrije loop. Geniet met volle teugen
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. blij dat het goed was en ik duim, hoop zo dat het telkens weer goed gaat, geniet nu van het NU!
  Iemand zei me ooit 'laat de wolken van morgen niet voor de zon van vandaag komen' en dat helpt om te genieten van elke dag!

  BeantwoordenVerwijderen