zondag 21 juli 2013

Faking it

We zijn gevlucht naar zee. Vooral om de kindjes toch nog twee dagen een vakantiegevoel te kunnen geven. Vrijdag hebben ze bij Jenne een MRI van het hoofd gedaan. Op het eerste zicht is die ok. Maandag wordt Jenne opgenomen om dinsdag de biopsie te doen en woensdag de verdere onderzoeken: nier, botscan, echo van het hart,... Vrijdag weer een MRI (van de buik) onder volledige verdoving. Daarna bespreken de dokters de resultaten en bepalen ze de behandeling. Waarschijnlijk wordt Jenne de maandag erna weer opgenomen voor de eerste chemo.

Nog even vluchten dus, want na het weekend begint het weer.
Hier sijpelt de pijn en angst wat minder door. We zijn bezig, de kinderen amuseren zich. We negeren de realiteit, doen even alsof... Alsof we net zo zijn als al die andere mensen hier. Net zo gelukkig, net zo onbezorgd. Alsof er niets aan de hand is.
Enerzijds doet het deugd Jenne zo te zien genieten. Anderzijds bekijken we hem vanop een afstand, met tranen in de ogen en pijn in het hart, wetend wat hem nog te wachten staat ( en ook weer niet).

5 opmerkingen:

 1. Kippenvel, elke keer als ik aan jullie denk, elke keer ik de blog open. Meer dan hopen kunnen we niet. Hopen dat deze rotperiode voor jullie snel achter de rug is, hopen dat jullie energie kunnen halen uit kleine dingen, hopen dat Jenne en Mona eindelijk terug de zorgeloze kindertijd kunnen beleven waar ze recht op hebben.
  Heel veel sterkte, lieve Eva en Anton!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eva en Anton, ik keek nog eens op je blog en was gewoon verslagen! We wensen jullie enorm veel sterkte en moed toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet van jullie momentje aan zee! Hoe moeilijk ook... genieten moet je doen... Daarna vechten we weer allemaal samen tegen die vieze monsters! Gelukkig is het vechten met een superheld en zijn superfamilie! Dikke kus en knuffel voor jullie alle 4.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gelijk hebben jullie om er toch even tussen uit te knijpen en te genieten van jullie en the kids.

  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Eva, Anton, Jenne en Mona. We wensen jullie veel moed! Onze gedachten zijn bij jullie en we sturen ook wat positieve energie op. Toi toi van Tom & Sara.

  BeantwoordenVerwijderen