donderdag 23 januari 2014

Radio Jenne

Vandaag was het de eerste keer dat Jenne bestraald werd. Het was de derde keer dat we op de afdeling kwamen en steeds worden we getroffen door hoe alles anders is dan op de dagzaal. Uiteraard is het een andere behandeling, een ander systeem, andere mensen, maar het is ook een heel ander gevoel om er rond te lopen. Op de dagzaal zijn wel meer kale hoofdjes en uiteraard heel veel kinderen. Hier is Jenne een uitzondering en zitten we tussen de volwassenen. We krijgen veel meewarige blikken en uiterst vriendelijke glimlachen toegeworpen.
Het is een vreemd gegeven. Iedereen wacht geduldig af tot wanneer ze hun portie stralen mogen halen. Het is er heel stil met brede lege gangen... en één vrolijk rondfietsende Jenne die de rust komt verstoren.
Maar wat is iedereen vriendelijk! Ook toen we na lang wachten eindelijk aan de beurt waren en Jenne ondertussen stijf stond van de stress, werden we heel begripvol en geduldig geholpen. Jenne was op dat moment redelijk angstig en wou er niet aan beginnen. Hij wou zelfs zijn kleren niet uitdoen. Wij voelden de druk, onze tijd liep. Het was al bijna aan de volgende, maar ze namen de tijd om Jenne tot rust te laten komen. En dat heeft wel even geduurd. Pas wanneer hij min of meer gekalmeerd was, werd het harnas aangedaan en vastgeklikt. Jenne heeft het heel goed gedaan, werd zelfs geprezen omdat hij zo goed stil bleef liggen. Nadien kreeg hij twee stempels en de felbegeerde Radio Robbiekraal voor aan de kanjerketting.



Na de bestraling moesten we nog naar de dagzaal voor een bloedname met vingerprik. Het was Jenne z'n dagje niet.
Onderweg naar daar, vroeg ik Jenne of het nu uiteindelijk toch niet was meegevallen. "Nee, helemaal niet", was het antwoord, "ik wil liever chemo".

Jennes haar is nu volop aan het groeien. Hij heeft al heel wat donshaartjes staan en voelt er geregeld eens aan, als wil hij checken of het er nog wel is. Ook zijn wimpers beginnen weer een aanvaardbare lengte te krijgen en zijn nu de naam wimper waardig.



Voor we vanmorgen naar het ziekenhuis vertrokken, kregen we een bericht dat we onze brievenbus moesten checken. We vonden er een cd van United Artists for Superheroes. Dat was niet de eerste keer. Deze keer was het een cd met vier liedjes.
United Artists for Superheroes is een formatie onder leiding van de peter van Jenne. Het laatste liedje op de cd (Jenne) schreef hij toen Jenne geboren werd en gaf hij ons toen cadeau. Het voorlaatste lied (Superheld) kregen we toen Jenne de eerste keer ziek werd en werd ook uitgedeeld op het feest in mei vorig jaar. De zomer na die eerste behandeling gingen we normaal samen op vakantie gaan. Na die vakantie, die ze noodgedwongen zonder ons hebben doorgebracht, kregen we het tweede lied op de cd (Superheldenshow). Vandaag kregen we dus de hele cd. Het eerste lied op de cd (Jenne radio) kenden we nog niet en konden we nu voor de eerste keer beluisteren. De cd heeft vandaag al ontelbare keren opgestaan en ieder heeft een favoriet liedje.


3 opmerkingen:

 1. Radio Jenne rocks!,
  Xxx
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch die UnitedArtistsSuperheroes! Het zal voor Jenne ook wel een ruggesteuntje geven.
  En amai Jenne, elke keer toch weer een nieuwe drempel die hij overwint!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amaai zo'n mooie liedjes. echt tof. Kreeg er kippevel van

  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen