woensdag 8 januari 2014

Windpokken

Toen we Jenne vandaag gingen ophalen aan school, was hij heel stilletjes. Hij zag er ook heel moe uit. Toch vertelde hij dat het heel leuk was geweest om al zijn vriendjes terug te zien.

Ook voor Mona was het een grote dag vandaag. Het was haar feestje voor de vriendjes van de klas.
Omdat we toen we dit planden niet wisten hoe het met Jenne zou zijn en we een huis vol hoestjes en snottebellen wouden vermijden, ging het feestje net als vorig jaar op verplaatsing door. Het was een leuk feestje met tijd tekort voor alles wat we/ze wouden doen.

In de loop van de namiddag kregen we ook minder leuk nieuws. Een mama van een kindje uit Jennes klas liet ons weten dat haar zoontje de windpokken heeft. Jenne had ook al verteld dat er (andere) kindjes uit de klas windpokken hadden. Maar we dachten dat dit al voorbij was. Nu blijkt echter dat het volop aan het rondgaan is. We weten dat Jenne nu toch al wat witte bloedcellen heeft maar kunnen nog niet goed inschatten wat hij nu al aankan. We belden voor de zekerheid toch maar even naar het ziekenhuis. Zijn weerstand is nu nog niet voldoende om de windpokken aan te kunnen (zelfs met het vaccin dat hij in het verleden kreeg). De incubatietijd is drie weken. Dat zou willen zeggen dat als hij besmet is/wordt, dat het zou uitbreken middenin de bestralingsweken. Daar zou hij echt te zwak voor zijn. We moeten hem nu dus goed in de gaten houden en meteen contact opnemen met het ziekenhuis als we tekenen van de windpokken zien. Dat wil dus ook zeggen dat hij minstens de eerste drie weken niet naar school mag. Daarna zijn we waarschijnlijk met de bestraling bezig. Tot zover de terugkeer naar school.
We keken er erg tegenop om het slechte nieuws aan Jenne te vertellen. Verrassend genoeg reageerde hij er niet erg op. "Ok", zei hij. Het leek zelfs of hij opgelucht was. Misschien heeft hij vandaag gemerkt dat het toch nog zwaar is om terug op school te zijn. Of misschien reageert hij morgen alweer helemaal anders, maar ik denk het niet.

2 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat hij weer niet naar school kan. Mag hij dan al wel terug bezoek ontvangen van kinderen onder de 12 jaar?
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat is hij toch een clever ventje om direct OK te zeggen, hoop dat de wind de pokken voorbij drijft

    BeantwoordenVerwijderen