woensdag 6 februari 2013

Feest?!

De haartjes en het donsje dat we een tijdje geleden tevoorschijn zagen komen, bleven helaas niet groeien. Er waren wat langere plukjes hier en daar maar dat was het. Nog even geduld dus, bijna lente.
Gisteren zei Jenne dat hij een feest wil, wanneer de chemo gedaan is. Moeilijk, vinden we dat. We willen niet te vroeg juichen. De port-a-cath blijft er niet voor niets nog maanden inzitten. Stel dat het terug komt. Maar dat zeg je niet tegen een kind van 3, dat al zo veel doorstaan heeft. Hij zal ook nog regelmatig naar het ziekenhuis moeten voor onderzoeken, controles. Dus helemaal gedaan is het nog niet. Misschien geen "hij-is-genezen-feest" maar eerder een "gedaan met deze behandeling/chemo-feest"? We zien wel. Ik vind het heel moeilijk om daar nu over na denken. Zo ver zijn we nog niet.
Jenne is nog niet echt ziek geweest. Alle chemo's ( na de operatie)zijn kunnen doorgaan tot nu toe. Super! Lichamelijk doet hij het dus erg goed. Hij kan ook veel rusten doordat hij maar af en toe een hele dag naar school gaat. De laatste weken is zijn gedrag wel moeilijker. De uitbarstingen en huilbuien worden erger. Dat is minder leuk en vooral erg vermoeiend. Enerzijds weten we dat we consequent moeten zijn, niet verwennen. Anderzijds, begrijpen we het ook heel goed. Soms helpt het om te benoemen dat hij moe is en hem een knuffel te geven. soms wil hij geen knuffel en moeten we hem gewoon laten razen en zelf tot rust laten komen. Het overvalt hem ook allemaal maar. Dit is even wennen omdat Jenne vroeger toch eerder een meegaand kind was (zo lang hij een redelijke uitleg kreeg).

De kinderen zijn heel moe. De laatste dagen moeten we altijd wel één van de twee gaan wakker maken 's morgens. Vandaag niet. Vandaag is het carnaval op school en daar keken ze erg naar uit. Ze wouden heel graag als een duo gaan. Allebei als superheld, stelde ik voor. Nee, zij kozen voor Mickey en Minnie Mouse. Dus vertrokken ze deze ochtend zo:

2 opmerkingen:

 1. Walt Disney zou deze Mickey en Minnie prachtig vinden daar ben ik zeker van ! Ik vind dat hij, trouwens Mona ook, een feestje verdient. Als was het maar om het afsluiten te vieren van dit zeer belangrijk onderdeel van de behandeling.Hij doet het wel zeer goed en ik weet wel dat het op een afstand wel makkelijker lijkt dan het is maar toch dikke duim voor iedereen ! Sterke kerel !!!!!!

  dikke knuffels van tte J

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze mooi alle twee! Eva je kent er wat van om je kindjes dat ietsje meer te geven dan wat de norm is.
  Vandaag is het weer een lastige dag die jullie moeten doorkomen, anderzijds komt het feest daardoor natuurlijk ook weer een weekje korterbij hé. Doen zou ik zeggen : een feest na het laatste drupje bocht dat nu nog wel even levensnoodzakelijk is.
  Dit is voor Jenne natuurlijk een opsteker dat hij kan hopen op de viering van het afsluiten van die reeks lastige, ambetante opeenvolgende "shit"-donderdagen (hoe goed dragen ze hun naam wel niet!). Moed en vertrouwen helpen die laatste weken vlugger gaan.

  Zeeknuffels van tte mj

  BeantwoordenVerwijderen