maandag 21 januari 2013

Collecting moments

Ooit las ik ergens: "Collect moments, not things." Mooi en oh zo waar voor mij. Je kan je omringen met mooie dingen maar het zijn die kleine momentjes die je moet opslaan om af en toe te kunnen oproepen. Het is daar dat je (ik) écht gelukkig van wordt.
Jenne heeft een moeilijk weekend gehad en net dan is het leuk om stil te staan bij die kleine dingen waar je blij, gelukkig of trots van werd de afgelopen week.

- de stilte en rust die de eerste sneeuw met zich meebrengt.
- het kraken van je voetstappen in de sneeuw
- een wijze zoon hebben die wanneer hij zich niet goed voelt, zelf beslist om in bed te kruipen en heeel lang te slapen of die zelf beslist om niet te eten wanneer hij te misselijk is en ook weet wanneer het wel weer kan.
- kinderen die met duplo een hele stad bouwen en helemaal opgaan in hun spel.
- met de slee naar school gaan
- na de sneeuwpret (!?) opwarmen bij een warme kop chocolademelk (chiroherinneringen)
- opperste concentratie
- samen koken en bijpraten met je man
- een sneeuwman die me schattig aanstaart

4 opmerkingen:

 1. Inderdaad zijn het deze fijne momenten die een mens écht gelukkig kunnen maken. Je moet alleen een beetje tijd nemen om er bij stil te staan en je hart laten verwarmen door dit goed gevoel, het in je eigen privétuintje goed beschut opbergen. Wanneer de blues toeslaat kan je het tuindeurtje misschien wel op een kiertje openkrijgen om zo opnieuw de donkere kant aan te kunnen. Het zal je helpen de laatste etappes met glans door te komen en de lentezon doet dan zeker de rest. Wij vinden het super dat jullie dit zo fijntjes kunnen relativeren en toch de moed vinden om je aan kleine zaken steeds op te trekken. Houden zo!
  Warme knuffels van die van aan zee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag een tijdje geleden een leuk ideetje. Schrijf alle kleine leuke momentje op een briefje en doe ze in een grote glazen pot. Schrijf je ze op gekleurde papiertjes dan ziet de pot er ook nog mooi uit.
  Op een moment dat je aan wat extra troost of een opkikker nodige hebt kan je wat in die momentjes zitten lezen en klaar je weer helemaal op...
  Geniet maar verder van de kleine dingetjes, die zijn meestal het mooist om mee te dragen...

  knuffel,

  Miet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat de pot gauw vol is en potten heb ik in overvloed !
  Prachtige foto's, een Jenne in opperste concentratie en een fantastisch mooie goedgemutste sneeuwman !
  Dikke knuffels vanuit Haspengouw
  tte J

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's! En inderdaad, het gaat om mooie momenten en herinneringen. Als wij iets kunnen leren van een proces zoals waar jullie Jenne en onze Floortje nu doorheen gaan, is het 'pluk de dag en koester de momenten'. Het lukt niet altijd, maar we worden er hopelijk iedere dag een beetje beter in!

  Groet,

  Els.

  BeantwoordenVerwijderen