vrijdag 4 januari 2013

Vragen

Gisteren zijn we voor één keer niet op donderdag naar de dagzaal geweest want het was het kinderfeestje van Mona. We hielden het feest op verplaatsing om een huis vol snottebellen en hoestjes te vermijden. Jenne kwam wel eens langs en ging helemaal op in zijn rol van ridder en draak.
Mona genoot duidelijk van haar dag. Het was leuk om haar nu eens alle aandacht te kunnen geven.





Vandaag zijn de jongens alleen naar de dagzaal gegaan. Het was de eerste keer dat ik er niet bij was en dat voelde raar, maar ook goed.
De dokter nam vandaag zijn tijd bij Jenne. Dat kwam goed uit want we hadden nog een aantal vragen. Jennes haar begint terug te groeien. We vroegen ons af hoe dat komt. Er zijn zoals steeds een aantal haartjes die groeien of die nooit zijn uitgevallen maar nu zien we echt over heel zijn hoofd een blonde dons verschijnen. Wil dat nu zeggen dat zijn haar helemaal teruggroeit? Zo ja, wat zegt dit dan over de werking van de chemo? Volgens de dokter is het mogelijk dat zijn haar teruggroeit maar kan het ook ineens weer uitvallen. Dus niet te veel op fixeren, gewoon negeren (zoals Jenne sowieso al doet). De chemo blijft zijn werk doen.
Jenne heeft de laatste tijd heel veel last van slaapvoeten (en zegt dan dat we een wekkertje moeten zetten om ze wakker te maken), struikelen en vallen. We weten dat dit door de Vincristine komt maar nu heeft hij ook al verschillende keren rugpijn gehad. Dat vonden wij niet normaal voor een driejarige. De dokter denkt dat het botpijn is en dat zou ook door de Vincristine komen. We hebben ook de indruk dat Jenne bijna niet meer groeit. Ook dat is mogelijk door de chemo maar meestal wordt dit na de behandeling weer ingehaald.
Verder kreeg Jenne nog zijn wekelijkse portie Vincristine, waarvan we dus in het begin dachten dat die bijna geen bijwerkingen had. Nu beseffen we dat de bijwerkingen gewoon minder opvallend zijn voor ons maar dat Jenne er wel meer en meer last van begint te krijgen.
Op weg naar huis viel Jenne weer meteen in slaap. Ook thuisgekomen heeft hij vooral wat in de zetel gehangen de rest van de avond. Morgen hebben we eindelijk nog eens een rustig dagje. Zo'n dagje is zeker welkom want zondag is het ALWEER ... feest!

1 opmerking:

  1. Het is je van harte gegund om eens een dagje onbezorgd het prinsesje uit te hangen. Het zijn leuke feest-fotootjes...

    Miet

    BeantwoordenVerwijderen