dinsdag 12 maart 2013

Steek je tong uit tegen kanker!

Kom op tegen kanker staat dit jaar in het teken van kinderkanker. Met het ingezamelde geld willen ze er (door onderzoek) enerzijds voor zorgen dat de neveneffecten van de behandeling worden geminimaliseerd en anderzijds dat zij die kinderkanker overleven, beter worden opgevolgd en begeleid. Want voor hen die kanker overleven is het niet het einde van de lijdensweg. Bij heel wat van die ex-patiënten zijn er matige tot ernstige neveneffecten van de ziekte en de behandeling.

We voelen ons dus erg aangesproken door de campagne, zeker nu het einde van de behandeling in zicht is. We beseffen maar al te goed dat dit zeker nog niet het einde van het verhaal is. Daarom wouden we jullie ook hier graag even op de campagne attent maken. Aan al wie twijfelt om deel te nemen of te doneren, kunnen we zeggen dat het veel kan betekenen. Als één van jouw dierbaren getroffen wordt door kanker, kan je alleen maar hopen dat hij of zij het er levend en wel vanaf brengt. Nu kan je dus ook iets doen! (www.komoptegenkanker.be)
Zeker in Jennes geval heeft onderzoek een groot verschil gemaakt. De laatste 20 jaar is er zo veel vooruitgang geboekt bij onderzoek en behandeling van een Wilms tumor. Het is daardoor dat wij nu goede prognoses kregen. Een aantal jaren geleden, zou dat zeker niet het geval geweest zijn. Wij zijn dus heel erg dankbaar dat er zo veel geld wordt vrijgemaakt voor onderzoek. Ook nu dus voor het onderzoek naar de lange termijngevolgen, want uiteraard hopen we dat deze zullen beperkt blijven. We hoorden al van kindjes waar dat niet zo was. Een meisje wiens enige overgebleven nier slecht functioneert door de gevolgen van de chemo bijvoorbeeld.

Als symbool van protest tegen de ziekte, vragen ze iedereen om hun tong uit te steken tegen kanker. Zo zou een kind het doen en zo doen we het voor één keer allemaal samen, want kanker zal ons niet klein krijgen!
Doen jullie met ons mee?4 opmerkingen:

 1. Ik doe zeker mee !
  Samen gaan we ervoor.

  Veel moed nog,
  Grete

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij doen mee
  Christel&Caitlin
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Eva & Anton, bewonderenswaardig hoe jullie dit leed dragen, nog even doorbijten en dan zal de zon weer schijnen ! Ik doe ook mee !
  Groetjes van Annie

  BeantwoordenVerwijderen