donderdag 7 maart 2013

Vooruitzichten

Fijn dat de zon de laatste dagen van de partij was. Daar hebben we allemaal van genoten. Al denken de kindjes nu wel al dat het zomer is. Ze willen meteen het zwembad buiten zetten of met water spelen. Nog even geduld. We moeten ook wat opletten met de zon. Door de chemo is de huid niet meer beschermd tegen de zon en er erg gevoelig voor. Jenne zal steeds een petje moeten dragen en regelmatig ingesmeerd moeten worden met zonnecrème factor 50. Na de zomer zal hij er dan terug beter tegen kunnen.

Vandaag was chemodag dus gingen we weer richting dagzaal. Het werd alweer een lange dag met veel wachten. Vanaf nu werken ze in Leuven met de 'kanjerketting'. Daar had ik al iets over gelezen op blogs uit Nederland. Het is een kralenketting die wordt samengesteld naarmate de behandeling vordert. Voor elk stapje van de behandeling krijgen ze een specifieke kraal. Naarmate de behandeling vordert, wordt de kralenketting dus meer gevarieerd en steeds langer. Zo hebben de kinderen op het einde van de behandeling een mooi overzicht van wat ze allemaal doorstaan hebben en hebben ze iets tastbaars aan het hele gebeuren overgehouden.
Er werd ons gevraagd of wij ook graag met de kanjerketting wouden starten. Er wordt echter niet met terugwerkende kracht gewerkt. Daar we nog maar een maand behandeling in het vooruitzicht hebben, zou het een korte ketting worden en zou deze niet echt representatief zijn voor de gehele behandeling. Hoewel we de kanjerketting een leuk initiatief vinden, kozen we er dan maar voor om gewoon door te doen zoals we bezig zijn en dat is, regelmatig een cadeautje uit de schatkist kiezen na het aanprikken.

We hebben vandaag ook een beter zicht gekregen op de onderzoeken die er nog staan aan te komen. Eind deze maand moeten we langs de NKO-arts en langs de tandarts. Begin april staan er een aantal echo's en bloedname op de planning en eind april zijn er dan nog een CT-scan en MRI gepland. Het worden dus toch nog enkele drukke maanden met veel heen en weer rijden.

Wat staat er dan nog op de planning? Een feest! Het is allemaal nog heel vaag, maar we hebben toch al een voorlopige datum geprikt. Om zeker niemand te vergeten, willen we jullie via deze weg uitnodigen. Al wie zich betrokken voelt bij ons of Jennes verhaal, al wie er graag wil bij zijn, is welkom op Jennes feest.
Op 19 mei kunnen jullie met ons mee het einde van de behandeling vieren, een nieuwe start vieren maar vooral ook willen we het feest geven om iedereen te bedanken om ons bij te staan, op welke manier dan ook (details volgen nog maar nu kan je die datum toch al vrijhouden).
Maar eerst nog even doorbijten en dat smerige goedje zijn werk laten doen zodat we er dan voorgoed van verlost zijn. Toch?

1 opmerking:

  1. Het is nu inderdaad nog even door die zure appels bijten en daarna is het tijd om aardbeien (met of zonder champagne)te smullen. Nog even volhouden tot de laatste loodjes verlegd zijn en dan nog die hoognodige onderzoeken afronden. Maar dan hé....!! Vieren zullen we met zijn allen!

    BeantwoordenVerwijderen