zaterdag 27 april 2013

dag dagzaal

Vandaag waren we voor de laatste keer op de dagzaal (daar gaan wij toch van uit). In het begin ging het allemaal heel vlot. Eerst naar de anesthesist, vervolgens naar cardio voor een echo van het hart (was in orde) en daarna terug naar de dagzaal om aan te prikken. Door omstandigheden hadden ze iets kunnen regelen zodat Jenne was omgewisseld met een andere patiƫnt en zo een uur eerder dan voorzien zijn MRI kon hebben. Een uur daarvoor kwamen ze ons halen en werd Jenne in zijn bed door de gangen gereden. We mochten allebei mee en mochten alles zelf doen zodat Jenne rustig zou zijn. Jenne wist helaas maar al te goed wat zou volgen en vond dat geen leuk idee. Hij werd dus toch weer een beetje angstig maar gelukkig ook snel heel slaperig. Het is intussen al de vijfde keer dat Jenne onder volledige verdoving gaat, maar het blijft moeilijk en echt niet leuk om je kind zo te zien wegzakken en te moeten achterlaten. Het duurde naar ons gevoel veel te lang (een MRI van de buik duurt wat langer)en ook het wakker worden verliep moeilijk deze keer.
Toen we eindelijk terug naar de dagzaal mochten, was het weer wachten op de dokter die Jenne nog moest onderzoeken. Het was een andere, nieuwe dokter (assistent) die we nog nooit gezien hadden. Daar het de laatste keer was dat we naar de dagzaal kwamen hadden we gedacht dat er een afrondend gesprek zou zijn, maar dat was niet voorzien. De uitslagen van de CT-scan en MRI waren ook nog niet binnen.
We namen afscheid van iedereen en deelden "Jenne medicijnen" uit aan de verpleegsters om vol te houden en andere kindjes te kunnen blijven helpen. De dagzaal uitlopen en beseffen wat je daar allemaal hebt meegemaakt en dat het (normaal gezien) de laatste keer is dat je daar bent, voelde heel raar.
Maandag bellen we voor de resultaten en op 5 juni is onze eerste controle-afspraak.

3 opmerkingen:

 1. amaai spannend; ik duim mee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mix van emoties, ik hoop dat de mixen snel mogen evolueren naar fijne, gekke, leuke pakketjes
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga er volledig van uit dat dit de laatste keer was en geniet van dat gevoel! Tot lekker nooit meer ziens!!!!

  Groet,

  Els en Floortje

  BeantwoordenVerwijderen