zondag 18 augustus 2013

Kamperen

Een betere dag vandaag. De koorts is min of meer de hele dag gaan liggen en Jenne heeft een bloedtransfusie gekregen. Dat alles maakte dat hij zich vandaag heel wat beter voelde en ook energieker was. Uit het kweekje is voorlopig ook niets gekomen. Als dit zo blijft en als de koorts wegblijft, mogen we misschien morgenavond naar huis. Ik weet het, veel alsen en misschiens maar een mens kan hier alleen maar hopen.

Wie had ooit gedacht dat je zo blij kan worden van de gedachte dat het morgen maandag is. Hier in het ziekenhuis, in de vakantie, in het weekend, ik dus wel! Morgen is de speelzaal weer open. Dat is vooral leuk voor Mona want Jenne mag de kamer nog niet uit. Morgen werken de kinesisten weer, komt de muziekjuf misschien wel eens langs,... We voelen de bedrijvigheid op de afdeling nu al toenemen. Mensen die binnenkomen voor hun chemo of operatie morgen. Ik zit in de gang en kijk vanop een afstand hoe iedereen toekomt en zich installeert. De mensen komen aan, zoeken hun plek, schikken de kamer naar hun zin, geven hun spullen een plaatsje. Ze proberen van deze omgeving een stukje thuis te maken. De spookstad begint stilaan te veranderen in een klein mierennest. Soms voelt het hier zelfs een beetje als kamperen. Je loopt in de gang met je toiletzak, om een een douche te gaan nemen. Je loopt naar de plaatselijke bar (koffiehoek) voor een koffie, een kannetje water. Een beetje verderop kan je de vissen gaan bewonderen op het einde van de gang (alles goed als je een beetje afleiding wilt). Op de gang hoor je de verpleegsters lopen met hun flip flops... Het leven zoals het is op de afdeling oncologie.

3 opmerkingen:

 1. Wij hopen hier met jullie mee dat jullie morgenavond thuis zijn. Zelfs met al die misschiens en alsen. Hoop doet leven en positief blijven dat is het beste wat er is.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk duurt jullie kampeerverblijf daar niet lang meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. veel sterkte voor jullie en een dikke knuffel voor jenne heb jullie proberen te mailen maar lukt niet heb het dan via de facebook van eva gedaan ben een mama van het klasje van jenneke

  BeantwoordenVerwijderen