vrijdag 16 augustus 2013

opname

Vandaag gingen we weer richting gasthuisberg voor een bloedname. Na toch weer een hele voormiddag te wachten, was het bloedbeeld eindelijk binnen. De waarden waren weer gezakt. Aan het tekort aan witte bloedcellen kunnen ze niets doen en de rode en bloedplaatjes waren laag maar hij moest nog niets bijkrijgen. We mochten dus naar huis. Jenne had wel wat verhoging gehad 's morgens, maar dat moesten we gewoon in de gaten houden.

Na een slaapje heeft Jenne in de tuin nog wat in een zwembadje gespeeld. Na een tijdje werd hij toch te zenuwachtig want Mona was op komst. Mona was aan zee met omi en opi sinds maandag en ging elk moment thuis komen. Jenne had haar erg gemist en keek er naar uit om terug met zijn zus te kunnen spelen (en ruzie maken). Toen Mona thuis kwam, moesten ze allebei nog even terug hun plek vinden. Maar toen ze naar bed gingen, was het alweer grote liefde en kon er niet genoeg geknuffeld worden. Voor het slapengaan merkten we dat Jenne toch nog koorts had gekregen. Toch maar even naar het ziekenhuis bellen dan. Jenne kloeg ook al heel de dag van hoofdpijn en toen hij naar bed ging ook van nekpijn.
We kregen te horen dat we toch naar het ziekenhuis terug moesten voor een opname. Het zou kunnen dat zijn waarden nu te snel dalen. Vooral omdat dit de eerste keer is dat hij deze chemo krijgt, willen ze het in de gaten houden. Mona en Jenne begonnen meteen te wenen. Mona, omdat ze wist wat dat betekent: mama die meegaat naar het ziekenhuis, net nu ze terug thuis is. Jenne, omdat hij ook erg had uitgekeken naar spelen met zijn zus. We besloten uiteindelijk dat A met Jenne naar het ziekenhuis ging en dat ik bij Mona bleef. Morgen gaan we samen naar het ziekenhuis.

Ik heb net A aan de telefoon gehad. Er is bloed genomen en Jenne heeft iets tegen de koorts gekregen. Als de koorts morgen gezakt is, hopen we dat we naar huis mogen. Als de koorts niet gezakt is, krijgt hij antibiotica en moet hij minstens drie dagen blijven. Weer afwachten dus. Weer plannen verschuiven dus. Weer even behelpen dus.
Maar we wisten dat dit kon gebeuren.2 opmerkingen:

 1. Hopelijk zakt de koorts snel en is hij nu hopelijk al thuis.
  Thuis samen met zijn zus zodat ze elkaar kunnen plagen en spelen en knuffelen.
  Sterkte
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel een prachtige foto.

  hilde

  BeantwoordenVerwijderen