dinsdag 15 oktober 2013

dagzaaldag

Dagzaaldag vandaag.
Ik was heel blij S en zijn mama in de dagzaal te zien vandaag. Dat wil zeggen dat hij na al die dagen, weken, maanden, niet meer in isolatie boven zit en eindelijk naar huis mocht.
Er was ook nog die fijne babbel met de mama's waardoor de tijd weer wat sneller voorbij ging.

Jenne had het de laatste dagen heel moeilijk. Hij was licht ontvlambaar, huilerig, hangerig en slap. Zoals gedacht waren alle waarden serieus gezakt. Hij moest een zakje bloed krijgen en hij heeft nul witte bloedcellen. Weer even heel erg oppassen dus. Na de bloedtransfusie had hij ook wat koorts maar dat kan door de transfusie komen. We moeten het wel in de gaten houden want op dit moment heeft hij geen weerstand. We kruisen onze vingers dat de koorts niet helemaal doorbreekt want een ziekenhuisopname kunnen we nu toch even missen nu A 2 daagjes weg is.
Vrijdag moeten we extra vroeg en nuchter (Jenne toch) in de dagzaal zijn. Als na de bloedname blijkt dat zijn witte bloedcellen aan het stijgen zijn en er genoeg jonge cellen aanwezig zijn, dan beginnen ze aan het hele plan: onder narcose brengen, katheter plaatsen, stamcellen collecteren, invriezen. Als blijkt dat de witte bloedcellen nog niet voldoende gestegen zijn, mogen we naar huis en zal het waarschijnlijk voor maandag zijn. Toch weer spannend.

Jenne (een paar dagen geleden) die weer even "verdween" omdat hij zijn pilletjes niet wou nemen.

2 opmerkingen:

 1. Waarover gesproken: http://ppw.kuleuven.be/ogop/magentaproject
  Vandaag in mijn mailbox een aankondiging van een reeks van vier woensdagavonden in januari in Leuven. Gratis voorproevertje op 4/12, tevens in Leuven.
  Ik mail het je door als je wil, maar ik vermoed dat het ook via bovenstaande link te vinden is.
  ps: het genoegen was wederzijds :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha grappig, ik had het al opgezocht. Ziet er goed uit. Iets om over na te denken!
  Misschien tot vrijdag!

  BeantwoordenVerwijderen