woensdag 23 oktober 2013

Dubbel

Intussen zijn we weer een paar dagen verder. Maandag op de controle bleken de waarden licht gestegen. Hij zat net op de grens, net genoeg om zonder zakje bloed verder te kunnen. De witte bloedcellen daarentegen zijn enorm gestegen dankzij de spuitjes (groeifactoren). Dat is mooi meegenomen nu we bijna naar Villa Pardoes vertrekken.

Jenne is met geen stokken de deur uit te krijgen tegenwoordig. Zelfs met het mooie weer van de laatste dagen, wou hij niet naar buiten. Hier thuis is hij alles wat beu gezien en gedaan, maar toch blijft hij liever thuis.
Mona ging gisteren na school met een vriendinnetje mee naar huis om daar wat te spelen. Op het laatste moment kon ik Jenne toch nog overtuigen om na schooltijd even naar school te wandelen, om dag te gaan zeggen tegen vriendjes en de juf. Het was een blij weerzien. Het deed deugd te zien hoe oprecht blij iedereen was om hem te zien. Het was toch al weer even geleden dat hij op school geweest was.
Een paar vriendjes kwamen hem begroeten, maar Jenne bleef er maar wat stilletjes bij. Hoe langer we er waren, hoe stiller hij werd. Hij werd verdrietig door te zien wat hij allemaal moet missen. Zo lang hij thuis of in het ziekenhuis is, zit hij in een andere wereld. Dan kan hij redelijk goed aanvaarden dat er een heel aantal dingen zijn die hij nu niet kan of mag doen. Waar hij vorig jaar nog dolgelukkig zou geweest zijn om alles en iedereen terug te zien, was de confrontatie nu te groot. Hij is een jaartje ouder, het duurt al zo veel langer. Hij beseft nu alles ook veel meer. Toch ben ik zeker dat hij ervan genoten heeft. Op het moment zelf was het gewoon ook even moeilijk.

4 opmerkingen:

 1. Ik wil jullie alvast een fijne tijd wensen in villa Pardoes. En ik kan me voorstellen dat het voor Jenne niet makkelijk is. Door school en zijn vriendjes te zien, beseft hij natuurlijk veel meer wat hij allemaal mist. Allé, bij mij werkt dat toch ook zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat Jenne liever in zijn besloten wereldje blijft lijkt mij op dit moment een héél gewone reactie want hier voelt hij zich veilig bij mensen die weten wat er moet gedaan worden als hij zich niet zo lekker voelt. Misschien is de buitenwereld voor hem nu wat te druk en misschien ook een beetje vreemd met mensen die ook niks weten over zijn huidige wereld. Hem meenemen naar de àndere wereld is en blijft goed want zo blijft hij toch weten wat er naast zijn wereld mogelijk is en dat zijn terugkeer daar met spanning tegemoet gezien wordt.
  Wij wensen vooral dat onze kleine held de ergste pijn en lastige behandelingen achter de rug heeft en dat villa Pardoes daarvan de start kan betekenen.
  We wensen jullie gezinnetje een fijne tijd daar en als de herfstzon hierbij verstek laat gaan weten we dat de warmte van het samen genieten veel goed zal maken.
  Dikke hoopvolle groetjes van tte mj

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eva, Anton, Mona en Jenne,
  Geniet ervan dat je een weekje een beetje van alles weg kan lopen, geniet van de herfstzon op jullie gezicht, geniet van alles wat ginder op jullie afkomt!
  Ik wens het jullie van harte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ze missen jenne ook hoor en waren in de wolken over het vriendenboekje van jenne vechten om de eerste te zijn wat fijn dat hij toch eens effe in de klas kon komen
  wie weet wat er allemaal in dat manneke omgaat
  dikke knuffel van kobe en jens
  geniet van jullie vakantie dubbel en dik verdiend

  BeantwoordenVerwijderen