zondag 3 november 2013

Villa Pardoes

We hadden er al veel over gehoord en gelezen en het bleek allemaal te kloppen. Aangekomen werden we meteen rondgeleid in ons huisje. Het was prachtig ingericht en er was aan alles gedacht. De acht huisjes zijn gebouwd rondom een grote binnenruimte waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Alles is aanwezig: zandbak, glijbaan, spelletjes, verkleedkasten, alle mogelijke fietsen, tractors, speelgoed, piano, snoezelruimte, gameruimte, een centrale keuken waar iedereen onbeperkt koffie, chocomelk, frisdrank kan nemen. Bovendien zijn er heel de dag minstens twee vrijwilligers aanwezig in de binnenruimte die mee de kinderen in de gaten houden en allerlei activiteiten organiseren. Een echt kinderparadijs. Elk vrij moment waren de kinderen te vinden in de binnenruimte. Altijd was er wel iemand waarmee ze konden spelen. Het was mooi om te zien hoe alle kinderen mekaar al snel kenden en iedereen samen speelde.

Tegenover de Villa was een klein poortje dat we zo veel mochten gebruiken als we wouden. Als we door dat poortje gingen, kwamen we midden in de Efteling terecht (aan de python). Als we terug naar de Villa wouden, moesten we gewoon op de bel duwen en dan kwam er een vrijwilliger het poortje weer opendoen zodat we naar buiten konden. We zijn dan ook bijna dagelijks een stukje Efteling gaan verkennen. De droomvlucht, waar Jenne en Mona lang naar hadden uitgekeken, was helaas gesloten. Maar genoeg andere dingen om te ontdekken. We kregen ook een kaartje mee waarmee we de lange wachtrijen konden vermijden en langs een andere ingang binnen konden in de attracties maar die durfden we eigenlijk niet echt gebruiken (misschien ook omdat de wachtrijen meestal wel meevielen). We zijn ook eens naar 'Bosrijk' gewandeld, waar je huisjes kan huren voor een langer verblijf in/aan de Efteling. Ook dat is eigenlijk de moeite. Dus wie weet komen we ooit na de behandeling hier nog eens terug.

In ons huisje lag ook nog een dikke map met allerlei uitstappen die we gratis mochten doen. Door het slechte weer, drukke schema en Jenne die nog heel moe is en regelmatig een dutje doet, hebben we enkel de Safari in de Beekse Bergen gedaan (2 keer). Verder kon je nog deelnemen aan een heel aantal activiteiten georganiseerd door Villa Pardoes zelf: toneel spelen, dromenvangers maken, zeepkettingen maken, schminken en verkleden, lampionnetjes maken, pony rijden, cupcakes versieren, fotoshoot met het gezin, voetreflexmassage, lampionnentocht, pannenkoeken eten, disco,...Het was een geweldige week waar de kinderen werden overladen met aandacht en cadeautjes. Dankzij de groeifactoren stonden de witte bloedcellen van Jenne hoog en kon hij aan (bijna) alles deelnemen. Het was dus een weekje terug proeven van het (min of meer) gewone leven. Maar toch merkten we dat het voor ons beter was geweest als dit bezoek na de behandeling was geweest. Voor ons was het moeilijk om onze plek en rust te vinden (naar het einde van de week toe ging dit al wat beter) en ook voor Jenne was het een moeilijke week. Hij was heel druk, zei heel vaak dat hij naar huis wou en zich slap voelde, ook al speelde hij tussendoor heel uitgelaten met iedereen.
Als we niet beter wisten, zouden we denken dat hij zo slap is doordat zijn hemoglobine te laag staat. We weten dat dit eigenlijk niet kan want eens die waarden beginnen te stijgen, gaan ze niet zo maar vanzelf terug dalen. Toch zijn we heel benieuwd naar de bloedwaarden maandag.

Misschien was het ook moeilijk de knop om te draaien doordat de Villa Pardoes-week tussen alle drukte in zat. Voor ons vertrek zaten we met het hele stamcelgedoe en nu is het weer wassen, strijken en alles klaarmaken en regelen voor school voor Mona en voor de ziekenhuisopname maandag want dan gaan we weer meteen verder met de chemo.

Desalniettemin was het een onvergetelijke mooie ervaring waar we veel mooie herinneringen aan over houden. Dankjewel Villa Pardoes!!!

7 opmerkingen:

 1. Die foto met Jenne en Bolle Gijs is mooi om zien! Jenne staat echt vol verbazing te kijken :-) .
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoonweg schitterend. Jullie hebben er blijkbaar alle 4 van genoten. Prachtig!!!!

  Eric&Tania en kids

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om die lachende gezichten te zien. Het heeft jullie toch wel goed gedaan en hopelijk geeft het jullie de kracht om er weer tegenaan te gaan. Ook al kunnen we niet veel doen, in gedachten vechten wij met jullie mee. Veel succes deze week!

  Dikke zoen van Daan.
  Kristin en Gerrit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geniet mee als ik de foto's zie, ik hoop dat het jullie energie geeft om er terug tegenaan te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi om te zien hoe jullie allemaal hebben genoten, jullie verdienen dit zeker en dit zal jullie zeker positieve energie geven om verder te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat zagen jullie er stralend uit en hebben duidelijk genoten super
  grt nancy jacques kobe en jens

  BeantwoordenVerwijderen