woensdag 6 november 2013

Ziekjes

Derde chemodag vandaag. Alles gaat wat minder: nog steeds geen eetlust, buikpijn, pijn bij het plassen, slapjes.
Na het uurtje in het klasje was Jenne heel moe. Hij kon niet meer stappen en moest naar de kamer gedragen worden. Daar aangekomen is hij meteen beginnen braken en het is niet bij die ene keer gebleven. Hij heeft de hele verdere dag gebraakt. Hij was weer heel verontwaardigd en snapte het niet. Hij had zijn Zofran en Litican elke keer flink genomen. Waarom moest hij dan nog braken?

Vandaag ontdekten we ook een paar blaasjes op Jennes lichaam. De dokter werd er bijgehaald en er werd wat vocht uit één van de blaasjes genomen voor de zekerheid. Misschien zijn het windpokken.
Jenne had de windpokken nog niet gehad toen de tumor ontdekt werd en kreeg daarom nog voor de allereerste chemo een inenting. Maar in sommige gevallen kan het toch nog doorkomen. Voor alle zekerheid krijgt hij nu Zovirax siroop en moest hij in isolatie op zijn kamer.
Ons lijkt het raar dat het windpokken zouden zijn want er is een incubatieperiode van drie weken. Vorige week kwam Jenne wel in contact met andere kinderen maar daarvoor niet. Maar je weet maar nooit. Dinsdag komen we terug op dagzaal en dan weten we de resultaten van de wisser. Moesten er in tussentijd toch nog blaasjes bijkomen, moeten we weer binnen komen en krijgt hij intraveneus antibiotica toegediend.

We zijn vandaag pas na bedtijd thuisgekomen. De pannenkoeken zullen voor morgen zijn (beloofden we Jenne). Ik vrees alleen dat hij er nog niet veel zin in zal hebben.5 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie terug thuis zijn. Hopelijk weer even tijd voor Jenne om bij te komen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel knuffels van ons allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allez, weer thuis, dan kunnen jullie weer even op jullie effen proberen komen. We duimen dat Jenne zich snel weer wat beter voelt en kan genieten van zijn pannenkoekjes...
  groetjes,

  Miet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk hebben de pannenkoeken gesmaakt ;-)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat erg dat jenne zo moet afzien dikke knuffel
  grt nancy jacques kobe en jens

  BeantwoordenVerwijderen