donderdag 28 november 2013

Ziek

Buikgriep, denken we. Yep, mijnheer buikgriep lijkt dan toch ons huis gevonden te hebben. Deze keer is het Mona die ziek is. Ik denk dat we haar nog nooit zo ziek gezien hebben: hoge koorts die moeilijk onder controle te krijgen is, hevige buikpijn, hoofdpijn, misselijk... Jenne is heel begripvol. Hij weet hoe het voelt maar heeft geen zin om dat nu nog eens te voelen. Hij laat dat dan ook horen als Mona wat te dicht komt. Hij blijft op een veilige afstand en wij hopen dat we het, door handen regelmatig ontsmetten en wat opletten, bij één zieke kunnen houden.

Vandaag gingen we naar de dagzaal voor een bloedcontrole. Het was heel moeilijk aanprikken en dat is niet de eerste keer. Ze moesten verschillende keren proberen en de Emlazalf werkte nog niet echt. Heel vervelend en pijnlijk voor Jenne, maar hij hield zich sterk. De port-a-cath zit waarschijnlijk wat gekanteld waardoor ze elke keer op de zijkant van de port-a-cath prikken. Toch maar even nakijken vond de dokter. We lieten een foto maken zodat ze goed kunnen zien hoe hij juist zit en wat ze hieraan kunnen doen. We hadden een hele vriendelijke radioloog die Jenne alles liet zien. Jenne bekeek de foto's van zijn 'binnenkant', mocht op knopjes drukken,...

De bloedwaarden waren licht gestegen maar aan de neutrofielen te zien zullen de waarden tegen maandag goed genoeg zijn om de chemo te laten doorgaan, dacht de dokter. Maandag komt er dan ook een katheterverpleegkundige langs (wist niet dat dit bestond) om eens te bekijken hoe we het probleem met de port-a-cath kunnen oplossen.

Intussen is de Sinterklaasgekte ook begonnen. Jenne laat het kiezen aan de Sint over want hij zou wel alles willen. Hij is bezeten van de reclameboekjes van Playmobil en Lego en sleurt ze overal mee naartoe, huilt als er een scheur in zit, heeft ze allemaal al tien keer volledig doorgenomen. Hij blijft er eindeloos in kijken en vergelijken, komt steeds vragen of we nog eens willen zeggen wat dit kasteel allemaal heeft (valluik, ophaalbrug) of wat die tractor allemaal kan. Dit is het beste speelgoed dat hij ooit gehad heeft, die reclamefolders bedoel ik. Volgens mij hoeft die Sint helemaal niet meer te komen.2 opmerkingen:

 1. Veel beterschap voor Mona
  die zwarte piet heeft toch redelijk wat gesnoept precies :-)
  Groetjes
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap Jenne eigenlijk volledig want ik ben zelf verzot op al die reclamefolders met eindejaarskado's, menu's, outfits enz. Kan er uren door bladeren, pure ontspanning, en ik hoef wat er in staat helemaal niet te hebben. :-)
  Heel veel beterschap voor Mona!!

  BeantwoordenVerwijderen