dinsdag 5 november 2013

Tegenzin

Weer verder met de orde van de dag. We zijn gisteren braaf binnengekomen voor de chemo. Jenne was al van zondag aan het zeuren dat hij niet naar het ziekenhuis wou en zeker niet wou blijven slapen. Dat lijkt misschien niet zo ongewoon maar voor Jenne is dat niet zijn normale doen. Normaal gezien maakt hij er geen probleem van om te komen.

Het beste nieuws van de dag was dat we eindelijk nog eens een grotere kamer hebben gekregen. De kamer is niet alleen groter, ze voelt ook aangenamer doordat er meer licht is en een mooier uitzicht.
Vandaag is Jenne heel moe en heeft hij geen zin in eten of om iets te doen. Tegen alle verwachtingen in was het gisteren wel een drukke dag. Na de bloedname kwamen ze ons plots halen voor een foto van de longen. Op de foto was te zien dat alles goed verder evolueerde. Meer uitleg over de bestraling konden ze me nog niet geven. Vandaag is het overleg dus ik hoop daar straks een antwoord op te krijgen.
Omdat de chemo die hij nu krijgt, het gehoor kan aantasten en Jenne ons wel heel vaak vraagt om dingen te herhalen moest dat toch eerst even nagekeken worden. We werden met een pendelbusje naar het Sint-Rafaël ziekenhuis gebracht voor een volledig onderzoek. Jenne vond het wel spijtig dat het niet met de ziekenwagen was of dat er geen zwaailichten op het busje stonden. Het was al heel laat tegen dat we terug in Gasthuisberg aankwamen. Jenne was al doodmoe en de chemo was nog niet eens begonnen. Pas om 18u werd de eerste chemo aangehangen.

Vannacht hadden we een heel attente verpleegster. Ik denk dat het de eerste keer was dat ik midden in de nacht merkte dat er al een pamperwissel was geweest en dat ik de verpleegster niet gehoord had.

Intussen heb ik gehoord wat er uit het overleg is gekomen. Wanneer de kuren volledig zijn afgerond (hierna volgt nog één kuur), wordt er weer een scan genomen. Op basis daarvan zal de chirurg bepalen of er nog een operatie volgt of niet. Dat is afhankelijk van de grootte van de overgebleven tumoren en van de ligging ervan. De bestraling zal pas daarna zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten