woensdag 16 oktober 2013

Geluk zit in een klein hoekjeIk kwam vandaag dit boekje tegen. Ik heb het ooit cadeau gekregen. Het is een heel leuk boek van een canadese blogger. Hij begon zijn blog www.1000awesomethings.com om de mooie kanten van het leven te laten zien. Hij schrijft over de kleine dingen en momenten waar hij vrolijk van wordt. Soms is het fijn om terug te beseffen dat ik ook van die kleine dingen geniet maar ze zo snel weer vergeet. Het leukst van al is dat er tijdens het lezen regelmatig een glimlach op je gezicht verschijnt. Het is niet alleen een opsomming maar er staat ook steeds een korte of lange uitleg bij, die soms heel herkenbaar is.
De laatste tijd lukt het me niet zo goed om van de kleine dingen te genieten, dus bladerde ik nog eens door het boek. Hier zijn een paar dingen uit het boek waar ook ik van kan genieten:

* bubbelplastic laten knappen

* slapen tussen nieuwe lakens

* weer in je eigen bed slapen nadat je lang bent weggeweest

* het geluid van een schaar die in papier knipt

* wakker worden voor de wekker afgaat en beseffen dat je nog heel lang kan slapen

* die dunne plastic velletjes van nieuwe elektronische apparatuur trekken: Welkom in de wereld, afstandsbediening. We zijn blij dat je bij ons bent, laptopbeeldscherm. Je bent vrij, mobiele telefoon. Geweldig!

* eindelijk op een woord komen dat heel lang op het puntje van je tong heeft gelegen

* de geur van net gemaaid gras

* zo hard lachen dat je helemaal geen geluid meer maakt

* de hoofdmassage die je soms bij de kapper krijgt

* als je nies heel even pauzeert en dan plotseling losbarst

* teruggaan naar je warme knusse bed nadat je midden in de nacht bent gaan plassen: Blind en strompelend kreun en tast je je een weg terug naar je verkreukte lakennest na een heldhaftige reis door de ijskoude wc-woestenij. Geweldig!

* je eigen kussen

* in de post iets krijgen met echt handschrift erop


ps: De temperatuur van Jenne blijft weer schommelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten