dinsdag 8 oktober 2013

helden

Jenne had zondag een ontmoeting met enkele van zijn helden: Batman, spiderman, een plaatselijke indiaan,... Het was nationale kinderkankerdag in Planckendael. Jenne was helaas te moe om de hele dag mee te maken maar in de voormiddag zijn we toch even gaan kijken. Jenne en Mona keken hun ogen uit, zeker toen ze hoorden dat ook de Prins op bezoek kwam.

Gisteren zijn we weer binnengekomen voor de chemo. Om vijf uur waren we nog steeds niet begonnen. Er was even twijfel of de neutrofielen hoog genoeg stonden om de chemo te laten doorgaan. Eerst moest er ook nog voorgespoeld worden. Deze chemo is erg belastend voor de blaas en nieren, vandaar dat er veel gespoeld wordt en dat er een medicijn wordt bijgegeven om de blaas te beschermen. We moeten bij elke plas de hoeveelheid noteren ( de fles) en met een strookje meten of zijn urine in orde is.
Dat we zo laat begonnen zijn, wil ook zeggen dat het woensdag laat zal worden vooraleer we terug naar huis kunnen. Ik hoop maar dat we dan niet een extra nacht moeten blijven slapen. We liggen terug in één van de kleine kamers. Alles went, we weten ondertussen wel hoe we het een beetje moeten organiseren om het dragelijk te houden. Maar het is toch een heel gefoefel.
Jenne krijgt ook 's nachts een chemo dus moet er ook 's nachts van infuus gewisseld worden, wat wil zeggen regelmatig alarmen van infusen die afgaan en regelmatig verpleging op de kamer. Ook wordt er zo vaak gespoeld dat Jenne(ondanks de regelmatige pamperwissels) toch een nat bed had.

Vanavond is er een ouderwissel. De jongens bij mekaar en de meisjes bij mekaar. Dat was al weer even geleden.

1 opmerking:

  1. Hey Jenne, ik heb net een filmpje gezien van jou op youtube (vtm-nieuws)! Je zag er goed uit.
    Kom op Chemo Kasper, doe maar goed je best!!! Zodat we snel weer samen kunnen ravotten!

    Dikke zoen
    Daan.

    BeantwoordenVerwijderen