maandag 16 december 2013

Sssht

sshht, niet te luid. We gaan er niet te veel woorden aan vuil maken. We durven het enkel nog maar te fluisteren. Maar toch even dit: dit was (normaal) de laatste chemo. Sshhht.
Nu is het wachten tot de bloedwaarden weer opklimmen. De scan bepaalt dan het verdere verloop van de behandeling.

De laatste week voelen we de spanning het weer van ons overnemen. Het is een beetje vreemd. We weten wat de opties zijn, maar toch. Eigenlijk weten we niets. Zullen we in het ziekenhuis zitten tijdens de feestdagen? Mona haar verjaardag (1 januari)? Enerzijds weten we dat het chemoprotocol is afgerond maar toch is het nog niet gedaan. Wat volgt nog? Hoe lang nog? En met welke garanties?
Het niet weten is slopend.

Net als vorig jaar zijn A en ik niet echt in de eindejaarsstemming. Eigenlijk vinden we dat niet eens zo erg. We hopen dat we wat tijd en rust vinden tijdens deze vakantie, maar weten dat we even goed die tijd in het ziekenhuis kunnen doorbrengen. Dit weekend hebben we dan toch maar de boom gezet. Mona maakte met brooddeeg kerstversiering en de kinderen hebben samen de boom versierd.

Jenne heeft weer een moeilijke week gehad. Een serieus nabloedende port-a-cath, veel diarree, aftjes en pijntjes in de mond. Hij voelde zich ook weer heel slap.
Vandaag hadden we een bloedcontrole. Alle waarden staan nog heel laag maar we mochten tegen de middag al naar huis. Geen extra zakjes bloed deze keer.6 opmerkingen:

 1. ik weet wat ik ga wensen als we op oudejaarsavond onze wensballon de lucht in laten
  xxx
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh wat lief Sylvia!

  Ik zie hier plots een roodborstje zitten in de tuin en hij vloog zo hoopvol weg, plots moet ik dan aan Jenne denken...aan de wens die we allemaal voor het nieuwe jaar hebben. Probeer wat rust te vinden tijdens de kerstperiode, we kijken hoopvol uit naar het nieuwe jaar, waarin onze superheld elke dag een beetje beter wordt!
  xx
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hopen dat 2014 een keerpunt wordt en heel veel goeds voor jullie in petto heeft.
  Geniet van de vakantie en van elkaar!
  Daan zei vanmorgen nog dat het al lang geleden was dat hij met Jenne had gespeeld. Hopelijk komt daar snel verandering in.

  Dikke zoen van ons allemaal!
  Daan, Gerrit en Kristin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze grootste wens gaat dit jaar naar JENNE! Dat hij in 2014 weer een gezonde kleuter kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. elke dag denken we aan jullie en blijven we duimen voor onze superheld.begin 2014 komen we zeker nog eens een bezoekje brengen. dikke knuffel van ons allen
  anja stefan en Joren

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Anton en Eva, ik bezoek regelmatig jullie blog en hoop van ganser harte dat er na de volgende bestraling een keerpunt mag komen in de ellende die jullie gezinnetje treft. Dat 2014 er mag voor zorgen dat Jenne zijn kleuter-zijn mag ervaren zoals al zijn vriendjes ! Groetjes aan jullie allemaal van Annie.

  BeantwoordenVerwijderen