donderdag 19 december 2013

To operate or not to operate...

Spannende dag vandaag in de dagzaal. Er stond een scan van de longen en een echo van het hart op het programma. Het hart is ok, kregen we meteen te horen. De uitslag van de scan weten we nog niet. Alles moet nog geïnterpreteerd worden door de radioloog en de chirurg.
Als de chirurg beslist om te opereren, zal hij niet gewoon verwijderen wat er nog te zien is. Hij zal beide longen tussen duim en wijsvinger helemaal aftasten. Je moet je voorstellen dat een long een slappe ballon is, die aanvoelt als een natte spons. Ze kunnen met hun vingertoppen alle onregelmatigheden heel goed voelen en dan ook meteen verwijderen.
Het enige wat we nu te weten zijn gekomen, is dat de operatie gepland staat op 13 januari. Maar het is evengoed nog mogelijk dat er geen operatie komt. Er zal wel sowieso bestraald worden.

Jenne moest vandaag toch weer een zakje bloed krijgen en de witte bloedcellen waren nog maar amper gestegen. We zijn er dus nog niet vanaf. Maandag hup, weer naar de dagzaal. Waarschijnlijk krijgen we dan ook de resultaten van de scan te horen.

Een collega van A maakte ons er op attent dat er een foto van Jenne in een folder "de Stichting tegen Kanker" staat. Het voelt raar om dit te zien. Maar het is wel een leuke foto.4 opmerkingen:

 1. Nog eventjes in spanning zitten dus voor die belangrijke beslissing valt. Stilstaan bij deze ingetogen tijd voor Kerst blijft dus voorlopig wat moeilijk.
  Onze gedachten zijn bij Jenne en wij hopen dat julie er toch iets aan hebben dat een ganse warme groep mensen jullie probeert te dragen .naar een nieuwe zorgenzwakkere tijd!
  Elk kaarsje dat dezer dagen aangestoken wordt zal in zijn vlammetje de hoop en nodige kracht belichten die wij allen jullie willen geven. Dat ze lang en schitterend onze innigste wensen voor onze superheld moge leiden naar degene die voor jullie viertjes moet zorgen.
  Dikke warme kerstknuffels van R en tte mj

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Eva, pfff, wat spannend allemaal weer. En dat net in deze dagen voor de kerst. Nu maar hopen dat Jenne in ieder geval dit weekend geen koorts krijgt zodat jullie de feestdagen in ieder geval thuis door kunnen brengen. We zullen heel hard duimen dat er maandag goed nieuws volgt!

  Liefs, Els en Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Denken aan jullie hier in Ethiopie.Veel liefs,

  Eva & Walter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hopelijk vinden jullie toch wat rust in de vakantie en moeten jullie niet teveel naar t ziekenhuis
  kobe en jens zeiden nog als jenne beter is mag hij terug naar school en mama mogen we jenne eens niet naar hier laten komen om te spelen hij word gemist door zijn vriendjes ...... groetjes van kobe en jens

  BeantwoordenVerwijderen