donderdag 12 september 2013

Count your blessings!

Soms betrap ik mezelf erop dat ik wat te negatief naar de dingen kijk. Soms is het zo jammer hoe de dingen lopen en zou je ze zou graag anders willen zien. Soms word ik boos op alles en iedereen. Tijd voor een andere kijk, denk ik dan.
De warmte voelen van mensen die met je meeleven, Jenne horen lachen, de af en toe nog aanwezige zon, rondfladderende vlinders in de tuin, een moment voor mij alleen, de geur van mijn kinderen, een onverwachte kus, versgewassen lakens, een dochter die nieuwe uitdagingen aangaat,... Dat zijn dingen waar ik onlangs blij van werd.

3 opmerkingen:

 1. Wat is dit mooi gezegd!, Toon Hermans waardig.
  Geniet van het nu en van al wat jouw zintuigen opnemen en het goede gevoel dat je er bijkrijgt :)! Koester ook de wetenschap dat ze jou, hun zorgzame mama en lieve geliefde zo nodig hebben. Kussen, lachen en een liefdevolle blik zijn er het bewijs van.
  Boosheid maakt deel uit van de dagelijkse verwerking maar er bij stilstaan helpt relativeren om het goede te blijven zien.
  Ik wens jullie veel meer van dit laatste.
  Warme knuffels vol moed voor de dag van morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Count your blessings! Wij zijn fan!
  Want Eef, jullie verhaal zorgt er des te meer voor dat wij hier thuis verplicht zijn aan onszelf om onze zegeningen te tellen, één voor één. Jullie verhaal zorgt ervoor dat wij hier thuis des te meer willen en moeten beseffen dat we, datgene wat we hebben en wat goed gaat, dat we dat moeten koesteren, moeten noemen bij naam en keer op keer oprecht blij mogen zijn voor zoveel goeds. Dat zijn wij verplicht aan onszelf maar ook aan jullie, aan Jenne en aan alle mensen die toch met opgeheven hoofd zulke mooie gedichtjes posten en daar moed uit putten. Knuffel Suzanne xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een Toon Hermans-je op maat van E344:
  een gang,
  een stoel of zetel,
  een tafel, groot of klein, met daarop
  een babyfoon, of twee, of drie,
  enkele kartonnen bekertjes
  dampende thee of koffie,
  een kast met koekjes en chocola,
  en dan
  een babbel
  met vreemden
  die snel minder vreemd lijken
  dan gedacht
  want hoor en kijk en zie:
  wat een superheld,
  met superzus,
  ...
  Tot morgen!

  BeantwoordenVerwijderen