dinsdag 3 september 2013

eerste schooldag(en)

Spannende dagen die eerste septemberdagen. Een paar dagen voor de eerste schooldag hoorden we dat Mona's beste vriendin van school verandert. Hoewel wij de keuze van J 's ouders volledig begrijpen, was het toch een serieuze tegenvaller. Mona is altijd een kind geweest dat wat tijd nodig heeft in nieuwe situaties of bij nieuwe mensen. Bij J kon Mona volledig zichzelf zijn en kon ze (letterlijk) de wereld aan.
Ook bij ons begon de spanning rond die eerste schooldag op te lopen. Hoe zal die eerste dag voor Mona zijn zonder haar hartsvriendin? Hoe zal ze zich voelen in het eerste leerjaar? Hoe zal Jenne reageren als hij niet mee mag naar school? Allemaal vragen die er toch voor zorgden dat we geen zin hadden in die eerste schooldag.

Uiteindelijk viel het allemaal wel mee. A bracht Mona naar school. Ik bleef bij Jenne en zorgde voor wat afleiding bij hem.
Na school gingen A, Jenne en ik, samen Mona afhalen aan school. Het bleek een ok dag voor Mona. Ze had haar vriendin wel gemist maar was denk ik wel blij met haar nieuwe juf. Die eerste dag stonden er na school natuurlijk veel ouders aan de schoolpoort te wachten. Toen ik binnenging om Mona af te halen, bleef A wat op een afstandje rondhangen met Jenne. Een paar vriendjes van Jennes klas kwamen dag zeggen en zo kon Jenne toch even praten en spelen met zijn vriendjes. Later bleek dit niet zo'n goed idee volgens de dokter.

Vandaag was er weer een bloedname in het ziekenhuis. Zo kon Jenne ook weer naar de ziekenhuisschool, wat hem wel deugd deed. De verpleegsters zagen meteen dat Jenne te bleek was en dat hij bloed zou moeten bijkrijgen. Al snel bleek dat het hemoglobinegehalte inderdaad te laag was en er dus weer een bloedtransfusie zou volgen.
Deze keer had Jenne 0 witte bloedcellen, vandaar de reactie van de dokter over de ontmoeting met zijn vriendjes aan school. Niet doen was het advies, wegens 0 weerstand. Nu is het afwachten of de waarden tegen vrijdag verder dalen of al wat gestegen zijn.

1 opmerking:

  1. jens en kobe 2 klasgenootjes vertelden mij vandaag dat jenne met een raket naar t ziekenhuis was er word veel verteld in t klasje over jenne

    BeantwoordenVerwijderen