vrijdag 27 september 2013

druk, druk, druk

Een drukke dag en een drukke jongen vandaag. De laatste dagen liepen niet zo vlot voor Jenne. Hij zei gisteren zelf: "Ik ben niet goed vandaag, mama". Echt specifiëren kon hij het niet. Algemene malaise dus.
Vandaag stond er een bloedcontrole op het programma dus gingen we richting dagzaal. We kwamen om 9u20 aan en er was al bijna geen plaats meer om te zitten. Druk dus.
De activiteiten volgden elkaar op: naaldje prikken, naar het klasje, naar de ergotherapeute, zakje bloed krijgen, naar de kinésist gaan. Druk. Tussenin werd er rondgefietst en u raadt het nooit, "druk" gedaan.
We hadden wel verwacht dat Jenne bloed moest krijgen dus zo kon hij ontsnappen aan de gevreesde vingerprik en werd hij meteen in de port-a-cath geprikt. Na de ergotherapeute kwam het zakje bloed al aan en werd hij weer twee uur vastgeketend.
Jenne heeft de laatste dagen veel last van hoofdpijn gehad en van pijn aan zijn hielen gehad. Hij staat vol blauwe plekken maar de bloedplaatjes waren nog niet onder de grens. De witte bloedcellen zijn nog verder gezakt (er blijven er bijna geen meer over). Het is opmerkelijk dat hij net op die momenten vaak zegt dat hij verdrietig is. Waarschijnlijk is dat zijn manier om te verwoorden dat hij zich slecht voelt.

Ook voor Mona was het een drukke dag vandaag. Er was een scholenveldloop waar ze aan deelnam en ze eindigde als vierde (eerste van de klas). Ze was dan ook apetrots. We mochten ook haar werkjes van de workshop boetseren gaan afhalen en ook dit was om trots op te zijn.3 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat Jenne zich de komende dagen weer wat beter gaat voelen! Ik vind de giraf van Mona echt SUPER! Fijn weekend voor jullie alle 4!
  groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 2. amaai zeg dat zijn kei mooie figuurtjes. goed zo Mona. Laura is stiekem jaloers. Ik wil dat ook doen was het wat ze zei als ze het zag.

  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou voor minder zeggen 'ik voel me niet goed, hou vol lieve Jenne en af en toe mag je ook zeggen dat je je niet zo lekker vielt. X
  Amai super Mona, zo flink gelopen en wat een mooie boetseerpracht.
  Groetjes
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen