dinsdag 17 september 2013

wennen aan goed nieuws

Ik heb gisterenavond met de oncoloog gesproken. Ze was heel enthousiast over de resultaten van de scan. Van sommige letsels was alleen nog maar een klein stukje te zien. Dit is veel beter dan ze hadden verwacht.
Na de volgende twee chemokuren komt er terug een scan. Als alles zo goed blijft verder evolueren, zou de behandeling wel eens veel korter kunnen zijn dan eerst gedacht.

Wauw, dat was even schrikken. We wisten al dat de scan goed was, maar hadden nooit verwacht dat we minder dan 12 kuren zouden moeten doen. Wat een ommezwaai! Toch komen er ook meteen een heel aantal vragen en bemerkingen bij ons op (die misschien voor buitenstaanders raar zijn).
Doen we nu niet beter door zodat we zeker zijn dat alles weg is, ook op celniveau? Prognoses en standaardprotocols zijn niet altijd op iedereen van toepassing weten we uit ondervinding. We blijven nog steeds een beetje met vragen zitten over hoe en waarom de kanker terugkwam en dus ook hoe voorkomen dat dat nog eens gebeurt.
Deze uitleg staat zo in contrast met wat ze ons een paar maanden geleden vertelden, dat we het even moeten laten bezinken. We kunnen (durven?) het haast niet geloven.
We willen hier blij mee zijn, maar dat is moeilijk. Eigenlijk zijn we ook gewoon bang.

Vandaag heb ik de oncoloog teruggezien en konden we hier wat verder op ingaan. Ze stelde ons gerust, zei dat veel ouders zo reageren en niet meteen blij durven zijn. Ze zei ook dat alles afhangt van de volgende scan maar dat deze eerste scan wel echt goed nieuws is.11 opmerkingen:

 1. ZO blij ben ik!!!
  Wat een fantastisch nieuws, probeer toch al wat te geloven en genieten, dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed nieuws, en ik begrijp helemaal dat jullie gewoon bang zijn, dat zou ik ook zijn in jullie plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie reactie is te begrijpen. Je wilt wel blij zijn maar toch. Die onzekerheid. Laat het stilaan tot jullie doordringen en je zult zien dat jullie een warm gevoel van binnen gaan krijgen.

  hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. das super goed nieuws
  ps de kindjes in de klas waren blij van jenne te zien op t filmpke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waauw super nieuws, maar inderdaad ik denk dat iedereen toch een beetje onzeker en achterdochtig zou blijven.
  Groetjes Emelie en Ludwig, Lars en Jules

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om ook goed nieuws te krijgen! Ook al is het moeilijk om te geloven, geniet van het positieve nieuws. En denk stapje per stapje aan de weg vooruit.

  Christophe en Ann (collega en ex-collega A)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alstublief laat het echt zijn, laat het waar zijn en de lieve kleine vent terug beter worden. Ik denk a jullie xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waw, super nieuws! Jullie worden wel van hier naar daar geslingerd, maar als het die richting uitgaat, mogen ze nog wel wat meer slingeren...
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toen ik dit nieuws aan Daantje vertelde toverde dit een grote glimlach op zijn gezichtje. Wat leuk dat Chemokasper zo zijn best doet.
  Hopelijk is het tij nu echt gekeerd en gaat het in stijgende lijn verder.

  Veel succes!!!

  Gerrit, Kristin en Daan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We begrijpen de angst maar het blijft gelukkig toch goed nieuws!

  BeantwoordenVerwijderen