maandag 17 december 2012

niet helemaal mee

Terwijl we opgelucht ademhalen bij het lezen van goed nieuws over een overwonnen, uitgezaaide Wilmstumor, horen we alweer over een ander klein meisje dat dacht de strijd gewonnen te hebben, maar 6 maand na afloop van de behandeling helaas ook hoorde dat er uitzaaingen waren. Dit raakt me weer enorm. Enerzijds omdat we dachten dat dit echt wel uitzonderlijk was maar anderzijds ook omdat zo'n kleine kindjes zo hard moeten vechten en zo sterk moeten zijn, al zo jong.
We beseffen ook nog maar eens dat het na de behandeling nog niet gedaan is.

Gisteren hebben we samen de kerstboom gezet en versierd. Waar ik anders zo kan genieten van de feestdagen, vind ik het nu moeilijk om de sfeer te voelen. Ik kijk wel uit naar het cocoonen, de gezelligheid maar kan me moeilijk opladen om helemaal op te gaan in het feestgebeuren. Het uitzoeken van een leuke outfit, cadeautjes bedenken en kopen, feestjes,...Het kan me eerlijk gezegd allemaal gestolen worden. Het lijkt allemaal zo onbelangrijk. Het liefst zou ik me opsluiten in ons huisje en gewoon genieten van ons viertjes.
Waarschijnlijk zal het allemaal nog wel komen maar nu lijkt het wat aan mij voorbij te gaan.

2 opmerkingen:

 1. Dit is dan ook de donkerste periode van het jaar en brengt soms veel melancholie en droefenis naar boven. Daarom steken wij ook onze feestlampjes aan en zetten we overal sfeerkaarsjes neer om die donkerte te doorbreken. Geniet van jullie samenzijn en laat de kring mensen die aan jullie denken de lichtjes en kaarsjes zijn van troost en warmte. De stemming zal dan wel vanzelf aan jullie deur kloppen.
  Dikke warme kerstknuffels voor jullie viertjes.
  R&MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is mooi gezegd van ttj mj. Ik kan het beter niet zeggen.
  Geniet van je gezin, van het samen zijn en de kleine dingetjes want die maken alles groot.

  mama van laura

  BeantwoordenVerwijderen