zaterdag 1 december 2012

Weerstand

Gisteren hebben we de resultaten van Jennes bloed gekregen. Zijn rode bloedcellen en bloedplaatjes waren goed (zijn lichaam maakt zelfs heel veel rode bloedcellen aan op dit moment). Helaas staan de witte bloedcellen veel te laag. Dat wil zeggen dat hij heel weinig weerstand heeft op dit moment en dus niet naar school mag. Dit komt wel op een heel slecht moment (waarschijnlijk is elk moment een slecht moment). Normaal gaan we morgen naar het Sinterklaasfeest van het werk van A. De kinderen kijken er al een tijdje naar uit. Daar zal waarschijnlijk heel veel volk zijn in een gesloten ruimte. Risicovol voor Jenne dus. Op de dagzaal zeiden ze dat hij uitzonderlijk wel mag gaan maar dan een mondmasker moet dragen. Dat ziet Jenne natuurlijk niet zitten. We zijn hem nog aan het overtuigen omdat het zo de enige manier is dat hij zal kunnen gaan. Morgennamiddag was er een feestje voor A gepland en volgende week komt de Sint op school. Allemaal leuke dingen die we nu moeten schrappen of herbekijken. Ik vrees dat we nu even streng moeten zijn anders wordt het weer een ziekenhuisverblijf. Bij de minste koorts wordt hij opgenomen voor minimum 3 dagen. Mona is nu wel erg verkouden dus dat wordt een beetje opletten.
A en ik vragen ons af of zijn lichaam dat zelf kan optrekken (aantal witte bloedcellen) of dat hij nu voor een hele tijd met zo'n lage waarden zal zitten. Dat moeten we toch maar eens navragen. Het voordeel is dat hij pas donderdag de volgende chemo heeft. Zijn lichaam heeft dus nog een weekje rust en wie weet is hij er tegen donderdag alweer beter aan toe. Fingers crossed!

4 opmerkingen:

 1. Net gehoord dat de witte bloedcellen redelijk snel weer kunnen stijgen. Het lichaam doet dit uit zichzelf. Super nieuws. Misschien is tegen donderdag alles weer in orde dan. Bedankt voor de info, A.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, kunnen zich snel herstellen. Hopelijk gebeurd dat bij Jenne. Spreek uit ervaring. groetjes en veel sterkte!

   Verwijderen
 2. Dan duimen we hier voor heeeeeeeeel veeeeeeeel witte bloedcellen!

  Miet

  BeantwoordenVerwijderen