donderdag 27 december 2012

Ziek

Vandaag kon A nog eens mee naar de dagzaal. Dat kwam goed uit want het beloofde een lange dag te worden.
Mona werd overgeleverd aan de goede zorgen van omi. Zowel op het familiefeestje op kerstavond als dat op kerstdag, was een zieke aanwezig. Het kon bijna niet anders dat iemand van ons werd aangestoken. Mona trok het winnend lotje. Gisteren en vanmorgen bleef het nog bij wat buikpijn en hoesten maar toen ze vanavond bij ons werd afgezet, bleek al snel dat ze nu echt ziek is. We hebben haar met koorts in bed gestoken.

Op de dagzaal was het weer druk. Het is mooi om te zien hoe goed hij alles daar kent en hoe goed hij zich daar voelt. Vandaag hield hij zich sterk bij het verwijderen van de pleister en het aanprikken. Het pilletje tegen de misselijkheid was zowel vanmorgen als vanmiddag een strijd. Vanavond heeft hij voor de eerste keer het pilletje kunnen inslikken met wat water (in plaats van het poeder op te lossen in water). Een hele overwinning. Als dit elke keer zo lukt, bespaart ons dat veel tijd en strijd
Pas rond 13u kon de chemo beginnen doorlopen. Jenne was heel moe en vroeg zelf om te mogen slapen. Gelukkig was er deze keer een lokaaltje vrij waar Jenne een dutje kon doen. Na het dutje, in de namiddag was het al heel wat rustiger op de dagzaal.
We zijn er als allerlaatste gebleven. Dat heeft wel iets, de gezelligheid, een persoonlijke verpleegster en een persoonlijke dokter. Om 19u waren we terug thuis.

Vanavond hebben we dus twee zieke kindjes in bed gestoken. Maar deze keer zijn we voorbereid en staan de emmers klaar. We hopen dat ze allebei kunnen uitzieken zodat ze zich tegen oudjaar en Mona's verjaardag (1 januari) beter voelen.3 opmerkingen:

 1. Oh nee zieken. Dat is niet leuk. Ik duim mee dat mona genezen is tegen haar verjaardag en zeker op 3 januari als ze haar feestje mag geven.

  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hopen met jullie dat Mona toch van haar feestje zal kunnen genieten maar zal wel meevallen. Ondertussen zal Jenne ook wel beter zijn om mee te genieten !We wensen haar alvast een fijne dag toe met vriendjes en vriendinnetjes en veel cadeautjes.
  Dikke knuffels van oom Miel en tte J

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat het de één of andere virus gelukt is bij jullie binnen te dringen. Spijtig dat Mona het slachtoffer is nu haar verjaardag voor de deur staat. Er is toch nog wat tijd om die binnensluiper buiten te krijgen zonder dat hij verder onheil aanricht. Wij ook wensen Mona een superleuk verjaardagsfeest met alles erop en eraan! Verder wensen we jullie viertjes het veelbelovende, koester de hoop en het vertrouwen dan wordt het nieuwe jaar bijzonder goed!
  R en MJ

  BeantwoordenVerwijderen