dinsdag 10 september 2013

schommelen

De temperatuur van Jenne is blijven schommelen. Onze koffer stond klaar maar eigenlijk gedroeg Jenne zich niet echt ziek. We bleven dus maar thuis ook al ging hij 1 keer over 38.5°C. Voor de zekerheid hebben we toch eens naar het ziekenhuis gebeld. Daar hadden we de assistent aan de lijn die hem vrijdag onderzocht had. Zo lang de koorts niet echt doorschoot en hij niet zieker werd, moesten we niet komen. Er viel meteen een last van onze schouders. Door het dalen en toch ook steeds weer stijgen van de temperatuur, werden ook wij heen en weer geslingerd tussen wel of niet naar het ziekenhuis gaan. Zenuwslopend. Na het telefoontje konden we het toch meer loslaten en genoten we nog van een leuke namiddag in Kessel-Lo. We bleven netjes weg van grote groepen mensen en gingen niet in de speeltuinen met zandbak. Gelukkig waren er nog genoeg andere leuke dingen om te doen: lopen, ravotten, dieren bekijken, water pompen, sluizen openen, balanceren op boomstammen, ijsjes eten.



Vandaag dan weer naar de dagzaal voor een bloedname. Jenne kon even naar het klasje en daarna naar de kiné. Toen Jenne terugkwam van de kiné waren ook de bloedresultaten binnen. Hij moest toch weer een zakje bloed bijkrijgen.

Vrijdagmiddag is de ct-scan gepland. Waarschijnlijk weten we 's avonds of zaterdag de uitslag. Maandag wordt Jenne terug opgenomen voor de volgende chemo. Dan zullen we meer te weten komen over de planning en het verdere verloop van de behandeling (duur, bestralen of niet, stamceltransplantatie of niet). Ik heb er wel een goed gevoel bij. Blijkbaar hebben de specialisten uit Engeland gezegd dat de tumoren voor een groot deel uit blastomen bestaan en die blastomen zouden volgens hen goed moeten reageren op de chemo. Ik probeer er maar niet te veel bij stil te staan. Niet te veel vooruit kijken dus.

4 opmerkingen:

  1. dubbele dikke duim voor jens

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat je er goed gevoel bij hebt, dat is een goed teken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel duimen voor de verdere planning!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bijna een eind aan de onzekerheid.....we hopen met jullie mee op goede resultaten van de scans!
    Groet,

    Els en Floortje

    BeantwoordenVerwijderen