dinsdag 30 oktober 2012

Bloot hoofd

Het haarverlies gaat nu heel snel. Er is een duidelijk verschil met de vorige keer. Toen kreeg Jenne geen chemo meer en waren het eigenlijk de naweeën. Toen kwam er enkel vanboven wat haar los. Nu merk je dat hij elke dag minder haar heeft. Het lijkt wel of we een kat in huis hebben die serieus in de rui is. Mijn kleren hangen regelmatig vol Jenneharen en ook zijn hoofdkussen ziet eruit alsof de poes erop geslapen heeft. Er komen nu echt dikke plukken los.
Jenne was onlangs 's avonds buiten naar de sterren gaan kijken en kwam snel weer binnengelopen met de mededeling dat het koud was aan zijn "bloot hoofd". Hij draagt nu vooral een muts voor de koude, de gêne is weg nu. De laatste dagen hebben we een paar uitstappen gedaan. Wanneer Jenne zijn muts of pet afzet, zie ik mensen schrikken of ons nakijken. Ik snap het wel. Maar het blijft raar.

We genieten van onze daagjes vakantie. Jenne vindt het super maar zoals steeds mag het niet te lang duren. Toen we onderweg naar zee stopten in sealife, vroeg hij na een tijdje of we dan nu naar huis konden. Het heeft ons wat overredingskracht gekost om hem mee naar het appartement aan zee te krijgen in plaats van naar Kortenberg.

Intussen blijven de gevechten rond inname van de medicijnen hier. De infectie aan de tenen is nog niet overwonnen. Hopelijk begint die vieze antibiotica eindelijk zijn werk te doen want die tenen zijn wel arbeidsintensief: antibioticagevechtjes, chloorbadjes, zalfjes,...
De misselijkheid is beter nu. Vanavond gloeide hij een beetje maar we zijn heel de dag in de buitenlucht geweest dus wij gokken op een gezonde gloed.
Het valt ons op dat Jenne nu veel beter reageert op de chemo dan toen hij de tumor nog had. veel minder vaak koorts, meer energie, gezondere kleur. A en ik denken dat de tumor hem toch wel serieus verzwakt had. Er volgt natuurlijk nog een hele reeks chemo dus durven we nog niet echt gaan juichen.

Vandaag mocht Jenne een wens doen in een wensput. Hij wenste dat hij snel zou genezen. (Mona was bang dat de wens niet zou uitkomen want hij had hem luidop gezegd.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten