donderdag 18 oktober 2012

Tanden

Vandaag zijn we weer Jennes portie chemo gaan halen. Het was een korte en alles ging vlot waardoor ik nipt op tijd terug was om Mona aan school te gaan halen. Eigenlijk heb ik niets speciaals te melden. We moeten zijn ontstoken teen in de gaten houden maar voor de rest was alles in orde. Jenne heeft ook regelmatig last van voetjes die slapen maar dat is een bekende bijwerking van de chemo (werkt op de zenuwbanen). Zoals gewoonlijk is Jenne meteen na het afrijden van de parking in slaap gevallen. Hij is in de auto blijven slapen toen ik Mona ging afhalen (met omi in de auto) tot we in de garage binnenreden. Toch een dikke 20 minuten dus. Dat is helaas niet genoeg maar morgen is er geen school dus kan hij zijn slaap inhalen.

Vanavond is Mona naar de tandarts geweest. Geen gaatjes maar op de foto was wel te zien dat haar grote tanden klaarstaan. Nog maximum 6 maanden voor ze erdoor komen, volgens de tandarts!? Sta mij toe daar met enig ongeloof op te reageren. Als u weet dat Mona haar eerste tandje kreeg op 17 maanden, dan snapt u waarschijnlijk wel waarom wij haar grote tanden niet voor het tweede leerjaar verwachten.
A sprak met de tandarts over Jenne. Volgens de tandarts kan de chemo op die leeftijd het glazuur van de grote tanden aantasten dus dat moet nauw opgevolgd worden. Jenne heeft nu ook al wat verkleuring op zijn melktandjes van het vele spoelen met Perio-aid, tegen de aftjes. De tandplak vreet aan zijn tanden en moet dus regelmatig verwijderd worden. Toch even checken met de tandarts van het ziekenhuis want daar hadden ze gezegd dat dat kon wachten tot na de behandeling.

2 opmerkingen:

  1. Ja die tanden wissel komt stees maar vroeger of vroeger op gang. Laura haar voortandjes zijn er nu al door aan het komen. Onderaan zijn ze al gewisseld en goed door gegroeid. In onze tijd gebeurde zoiets pas in het 2 de leerjaar. Dan sta je daar op uw eerste kommuniefoto's met de voorste tanden weg :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier boven geschreven door Hilde

    BeantwoordenVerwijderen