maandag 10 september 2012

Alles is relatief

Hier zitten we dan weer. In het ziekenhuis, op de gang tussen de miserie. Je krijgt hier zo veel verhalen te horen dat je je bijna schuldig voelt dat jouw kind een goede prognose krijgt. Dus je ziet, alles is relatief. Het is maar vanuit welk standpunt je het bekijkt.

De operatie gaat door. Vannacht had hij nog lichte verhoging maar geen koorts meer. Pas vanmorgen wisten we dat het doorging. Vannacht om 6u30 kwamen ze een pijltje op de rechterkant van zijn buikje tekenen. Voor het geval de chirurg het verschil tussen links en rechts niet kent? Voor het geval er tussen 7u30 en 11 geen tijd was om een pijltje te tekenen? Ik was net na een lange nacht tevergeefs proberen in slaap vallen, ingedommeld. Ik kon de grappig bedoelde opmerking van de verpleger: " Zijn we het er over eens dat het de rechterkant is waar de tumor zit?" dus niet echt appreciƫren. Hij kreeg dan ook een zuur lachje terug.

Gisteren is er nog een assistent van de chirurg wat uitleg komen geven over de operatie. De incisie zal anders zijn dan ze eerst gezegd hadden. Er gaat onder het middenrif in het midden van zijn buik een grote omgekeerde letter u gemaakt worden. Door de grootte van de tumor kunnen ze er zo beter bij en moeten ze de ribben niet opensperren en zit de lever niet in de weg. Waarschijnlijk zal hij daardoor ook minder last hebben van het litteken.

Ze zijn hem rond 12u komen halen. Hij was heel bang en wou deze keer niet in zijn bed rondgereden worden. Ik moest hem dragen naar het operatiekwartier. Hij mocht gelukkig terug rechtop blijven zitten toen ze hem in slaap deden. Hij is daardoor rustig in slaap gevallen. Ze zijn nu net begonnen. Vanavond laat ik weten hoe het geweest is. Bedankt al aan iedereen voor de vele berichtjes en steun.

4 opmerkingen:

 1. Wij duimen voor de grote superheld en kijken al uit naar vanavond om te weten hoe alles verlopen is !
  Grete en Eddy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn blij dat die verdomd noodzakelijk operatie toch doorgaat en kruisen al onze vingers opdat alles goed verloopt en onze fantastische superheld niet teveel pijn moet lijden achteraf. Liefste Eva en Anton, we hopen dat al de positieve gedachten en gevoelens de toverkracht heeft om jullie door deze uren te helpen. We kijken uit naar het eerste nieuws vanavond of morgen. mj en r

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel sterkte en we duimen voor een goed resultaat!
  Katrien & Kjell

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Opgelucht te lezen dat de operatie doorgaat! Toch weeral een baken genomen...

  BeantwoordenVerwijderen