donderdag 13 september 2012

Recordbreker?

Het slechte nieuws is dat afgelopen nacht helaas min of meer hetzelfde is verlopen dan de nacht ervoor. Tijdens de nacht werd de dosis Contramal nog een klein beetje verlaagd maar dit had niet meteen effect. Het goede nieuws is dat Jenne wel goed blijft evolueren. De dokters waren onder de indruk. Vandaag werd de drain eruit gehaald en werd hij ook "afgekoppeld". Dat wil zeggen geen contramal meer, geen baxter,... Hij krijgt wel nog om de zes uur Dafalgan. Alles ging vlot, pijn onder controle. Jenne heeft vandaag zelfs al rondgewandeld. Hij stond nog niet altijd even stevig op de benen maar daar trok hij zich niet veel van aan (dus liep ik er vaak met een bang hartje achteraan).
Morgen stoppen we ook met de Captopril (medicijn tegen hoge bloeddruk). Omdat de rechternier niet meer werkte, gaf deze een hormoon af. Het lichaam denkt dan dat er geen zuurstof bij de nier geraakt en begint extra hard te pompen. Nu de nier eruit is en dus geen hormoon meer kan afgeven, zou de bloeddruk moeten stabiliseren. Dat moeten we morgen nog afwachten. Als alles goed loopt, zou Jenne morgen al naar huis mogen. In dat geval zou hij het record verbreken. Het zou de eerste keer zijn dat iemand na zo'n operatie in zijn geval, zo vroeg mag/kan vertrekken. Maar we zijn er redelijk gerust in want hij ziet er super uit.

Vandaag was weer een leuke, maar superdrukke dag! Knutselen op de kamer, 2 clowns op de kamer, een muziekjuf op de kamer,... Een hazenslaapje en dan...
Zijn twee lievelingsjuffen op bezoek! Met pannenkoeken! Juf E en juf A, zijn juffen van vorig jaar, kwamen op bezoek en losten zo een oude belofte in. Jenne was in de wolken en taterde ze de oren van het lijf ( zoals gewoonlijk). De pannenkoeken waren in een mum van tijd verorberd. Hier had Jenne toch al heel lang naar uitgekeken en dit zal hij ook nooit vergeten denk ik.
Later op de dag kwamen Mona met omi en opi op bezoek en nog later kwamen nonkel J en tante E. Een drukke dag dus.

Jenne ligt nu naast mij vredig te slapen, met Jules (die hij van zijn "nieuwe juf" kreeg) naast hem aan de ene kant en de zaklamp (die hij van zijn "oude juf" kreeg) naast hem aan de andere kant. Ja, u las het goed: VREDIG! In het begin van zijn slaap is hij weer enkele keren wakker geschrokken maar nu is hij toch al een hele tijd min of meer rustig aan het slapen. Wie weet kan ik dus vannacht ook eens langer dan een kwartier aan een stuk slapen.

Wat is nu het vervolg? Midden volgende week op dagzaal langsgaan om de wond te laten nakijken en alles nog eens te checken. De resultaten van de biopsie zullen dan waarschijnlijk nog niet klaar zijn. Door de grootte van de tumor en het grote aantal lymfeklieren, kan dit wel even duren hebben ze ons gezegd. Er is veel om te onderzoeken. Waarschijnlijk later die week of de week erna krijgen we dan de uitslag. Dat wil dus zeggen: niet nadenken en genieten van het moment!

5 opmerkingen:

 1. We duimen voor een record voor de superheld! Hopelijk hebben jullie een betere nacht gehad.
  Nog veel sterkte!
  Katrien & Kjell

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het nieuws lijkt steeds beter te worden en daar zijn we erg blij mee! Als hij al als een gewone held, zonder draden en toestanden, rond kan wandelen is hij op de goede weg. Recht vooruit nu naar de overwinningsmeet. Misschien dat jullie nu wat meer rust krijgen en helende slaap ook zijn werk kan doen, zowel voor hem als voor jou.

  tte mj en r

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oo wat een lieve juffen heeft Jenne. Super te horen dat hij zich zo snel al beter voelt. Geniet van de mooie momenten. Gr Vanessa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was daarnet toevallig in het ziekenhuis en dacht even te passeren als jullie er nog zouden zijn... ik wou jullie heel graag zien, maar was toch ongelofelijk blij te horen 'dat jullie sinds vanmiddag naar huis waren'... super! Hopelijk krijgt mama nu ook iets meer slaap:) Dikke knuffel!
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super! Op het werk leeft iedereen enorm met jullie mee! Fantastisch nieuws om het weekend mee in te gaan, volgende week hopelijk nog meer van dat!

  BeantwoordenVerwijderen