woensdag 12 september 2012

Superkrachten

Zoals dat bij een echte superheld hoort, herstelt Jenne enorm snel. Waarschijnlijk heeft hij zijn reservesuperkrachten aangesproken.

De eerste nacht was onrustig. Jenne had een onregelmatige hartslag en moest daardoor aan de monitor. Hij had, ondanks de pijnmedicatie, toch nog vaak pijn.
Gisteren was hij nog zwakjes en redelijk moe. Zijn buikje ziet er dunner uit maar wij zijn vooral benieuwd hoeveel Jenne nu weegt. Één nier minder, zonder tumor, zonder blinde darm en heel wat bloed minder, dat moet toch al een heel verschil maken.

Deze nacht was echt de hel. Overdag had Jenne al een aantal keren een "valreactie" gehad, gewoon terwijl hij wakker in bed lag, maar vannacht was het verschrikkelijk. Hij viel elke keer rustig in slaap en vier minuten later schrok hij al gillend wakker. Dit is zo heel de nacht door gegaan ( echt waar heel de nacht, om de vier minuten). Vannacht bedacht ik me dat er zo'n foltertechnieken bestaan. Verschrikkelijk!
Vanmorgen was hij opvallend goed gezind, heel de dag eigenlijk. Hij ziet er veel beter uit en gedraagt zich echt heel goed ( ondanks het slaaptekort) De chirurg vertelde ons dat dat wakkerschrikken een bijwerking van de contramal (pijnmedicatie) is. Hij stelde voor om de dosis een klein beetje te verlagen om te kijken of dat effect heeft.
Het is echt ongelooflijk om te beseffen dat hij nog maar twee dagen geleden geopereerd is. Hij zit al rechtop, de sonde is er al uit ( A en zeker Jenne waren het niet eens met de verpleegster dat het verwijderen van de blaassonde pijnloos was) Intussen heeft hij zelfs al gewoon geplast. Hij eet al redelijk normaal. Volgens mij zal hij morgen volop willen beginnen rondstappen.
Het was wel een vermoeiende dag met veel bezoek (waaronder zijn juf E), veel kaartjes (dankuwel allemaal) en weinig slaap. Hopelijk slaapt hij vannacht wat beter.

3 opmerkingen:

 1. wat zijn we blij met de positieve noot van vandaag. We wensen hem en jou een herstellende nacht en verderzetting van het goede herstel. Dikke duim voor de superheld! MJ en R

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn om te vernemen dat Jenne zo snel herstelt!
  Nu hopen dat mama en papa snel een punt kunnen zetten achter dit bijzonder verhaal en zelf ook weer wat rust kunnen vinden.
  Veel sterkte en een dikke knuffel voor jullie toch wel heel bijzonder sterke held!
  Bart, Mana & kids

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook wij hebben de laaste dagen veel aan jullie gedacht en zijn blij dat de operatie goed gelukt is. Hopelijk was de volgende nacht een stuk rustiger voor jullie! Veel sterkte. X Vanessa, Bob, Mauro

  BeantwoordenVerwijderen