donderdag 20 september 2012

een golvende lijn

Vandaag waren we weer op post in de dagzaal in Leuven. Het was er heel druk, veel nieuwe mensen. Er waren maar een paar van onze usuals en veel (voor ons nog) onbekende gezichtjes. Soms was het echt zoeken naar een plaatsje. Jenne werd meteen aangeprikt en er werden bloedstalen genomen. Gelukkig was de verpleegster van dienst Rita met haar bromvlieg. Een paar uur later riep de pediater ons bij zich. Het bloed zag er goed uit, de bloeddruk was aan de hoge kant maar nog ok. Het verwijderen van de pleister was geen pretje voor Jenne. Eindelijk kon de wonde gecontroleerd worden. Iedereen was onder de indruk, het zag er goed uit. Als het zo blijft verder evolueren, zal er (later)enkel nog een witte lijn te zien zijn. Ik was minder enthousiast. Het was ook voor ons de eerste keer dat we het litteken zonder pleisters te zien kregen. Hij heeft een grote golvende lijn van aan zijn rechterzij tot bijna helemaal aan de overkant. Het is toch echt wel groot. Hiermee moet hij het dus doen. Dit is het litteken dat hij heel zijn leven zal moeten verklaren. Ik hoor het hem al zeggen als hij 16 is: "Ik heb kanker gehad toen ik 3 was." Maar ik moet ook toegeven dat het litteken al beter genezen is dan dat ik had verwacht. De huid is al mooi aan elkaar gegroeid, zonder lelijke zijlijntjes. Echt vakwerk! Bedankt Prof. Dr. Bogaert en Prof. Dr.Van Poppel!
De assistente was ook enthousiast dat de blinde darm eruit gehaald was, volgens haar bij iedereen een tikkende tijdbom.

De resultaten van de biopsie waren er nog niet. Er waren nog wat extra verkleuringen die ze nog wouden onderzoeken.( ????) Woensdag moeten we terug gaan en bespreken ze met ons de resultaten. Waarschijnlijk krijgt hij dan meteen zijn volgende chemo toegediend. Door de grootte van de tumor is het vrijwel zeker dat er wel nog chemo volgt. Dus toch nog weer een week wachten. Pfff... Yoda zei ooit: "Keep calm and a Jedi will you be"

Morgen heb ik toch al wat afleiding. Mijn collega's komen me ontvoeren om wat bij te praten. Leuk!!!

2 opmerkingen:

  1. dat zal inderdaad verschieten geweest zijn! Als je verstand zich naar zijn toekomst wendt is er het verdriet om die onvolmaaktheid. Maar wellicht zal je naderhand die witte lijn leren liefhebben en koesteren omdat ze zoveel betekenis heeft!
    Wij wensen jullie veel sterkte voor de laatste recht lijn naar de nieuwe toekomst. Hopelijk valt de chemokuur mee en zal ze kort van duur zijn.
    Geniet van je dagje meidengetater met je collega's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig (hopelijk) zal het enkel het litteken zijn dat hij zal herinneren op zijn 16de en niet dit verschrikkelijke avontuur. Wij duimen met jullie mee voor een snel herstel. Geniet van het weekend. Xx vanessa

    BeantwoordenVerwijderen