maandag 10 september 2012

De operatie

Eindelijk tijd om kort verslag uit te brengen.
De operatie is redelijk goed verlopen. De chirurg was erg onder de indruk van de grootte van de tumor. Blijkbaar is Jenne één van die uitzonderlijke gevallen waarbij de tumor doorgroeit ondanks de chemo. Maar dat is niet persé slecht. Ze hebben de tumor er in één stuk uit kunnen halen. Door de grootte van de tumor is de incisie ook redelijk groot uitgevallen. We kunnen hier nog niets van zien want alles is nog goed ingepakt. Er waren ook heel veel lymfeklieren. Wat dat dan juist wil zeggen, weten ze nog niet. Dat kan blijkbaar op veel dingen wijzen. Net toen we met de chirurg bespraken dat Jennes ingewanden nu veel meer plaats zullen hebben, smeet hij er terloops uit: "Oh ja, dit is misschien ook nog belangrijk om te weten. We hebben ook de blinde darm verwijderd." Blijkbaar was de tumor verkleefd met de blinde darm en was het het best om deze er volledig mee uit te halen.

We mochten vanaf ongeveer 16u bij Jenne maar hebben uiteindelijk nog vier uur op recovery gezeten. Van daaruit konden we niet telefoneren of sms'en, vandaar dat het zo lang duurde vooraleer we iedereen konden geruststellen. Jenne is eigenlijk heel de tijd af en aan bij bewustzijn geweest. Soms is hij wakker en zegt hij heel heldere dingen maar een seconde later ligt hij alweer in slaap. Voorlopig heeft hij nog een blaassonde en een drainage voor wondvocht. Hij heeft wel een beetje pijn en durft zich niet bewegen. Af en toe schiet hij in paniek wakker. Ik denk dat het een onrustige nacht zal worden. Benieuwd wat morgen brengt.

Wie graag iets wil doen, mag zeker een kaartje schrijven. Dit zijn steeds kleine lichtpunten voor ons allemaal, in soms lastige dagen.

10 opmerkingen:

 1. Liefste Eva Anton Mona en Jenne, we zijn opgelucht dat de operatie toch is kunnen doorgaan èn dat ze op het moment dat je dit leest achter de rug is, hèhè, dat is toch alweer dat. we denken hier heel veel aan jullie en duimen voor een vlot herstel na de operatie. Aja en misschien een gekke vraag, maar hoe schrijven we een kaartje naar het ziekenhuis :-) want dat willen we heel erg graag doen!! dikke knuffel Katrien, Brent en Stan x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eindelijk die vieze tumor is eruit. Wat die blinde darm betreft is niet erg dat die eruit is. Die dient tot niets. Kan alleen maar ontsteken en dan moet die er toch uit. Een dikke duim voor Jenne en hopelijk wat rust voor jullie. Nog veel sterkte.
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blij dat die tumor er goed uit is... We duimen nu voor een goed herstel. Veel sterkte hé! Dikke knuffel...
  Miet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blij voor jullie dat operatie voorbij is. Jullie zijn nu terug dicht bij hem, nu kunnen jullie hem troosten als hij pijn heeft. Met al jullie liefde zal hij wel heel vlug herstellen. HEt is een opluchting te lezen dat operatie goed is verlopen!!

  Nadia en co

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt allemaal!
  Een kaartje kan altijd naar ons thuis (Mispelarenstraat 6, 3070 Kortenberg) want A gaat elke avond naar huis. Je kan ook digitaal één naar het ziekenhuis sturen. Als je ' Gasthuisberg kaartje' Googelt kom je op de juiste pagina uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oef...de eerste horde succesvol genomen - we duimen voor een snelheidsrecord van zijn herstelperiode !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. bedankt dat we zo vlug nieuws kregen over ons aller superheld en te lezen dat het allemaal redelijk goed verlopen is. Nu rest er de zorg en sterkte voor de uiteindelijke genezing. De wegname van de blinde darm "en passant" is een gewone procedure. Bij Roger gebeurde dit ook bij zijn operatie van vorig jaar. We denken aan jullie en wensen jullie veel moed voor het vervolg.
  MJ en R

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Liefste Eva en Anton, met wat hulp is het me eindelijk gelukt. We hebben hier allemaal in spanning gezeten en zijn blij dat het vieze ding er eindelijk uit is ! Heb al contact gehad met je moeke en gehoord dat Jenne het, gezien de omstandigheden vrij goed maakt. Van af nu gaat het opwaarts en we duimen met allen tegelijk !
  Dikke knuffels van tte Jeannine en oom Miel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik volg jullie "reis" met argusogen en hoop uit de grond van mijn hart dat alles goedkomt. Nog heel veel moed aan allen.
  Je nicht, Ingrid Denolf

  BeantwoordenVerwijderen